לא ראיתי שירות כזה בחייים!!
-
@דוב אמר בלא ראיתי שירות כזה בחייים!!:
מניסיון מסחרי ברמה ארצית, אחוז אפסי של חזרות מ-FSL, חזרות של כמה בודדים לחצי שנה (זה אומר אולי חמש חזרות, לכמה עשרות אלפים, ואולי לכמה מאות אלפים).
מומלץ.fsl הם אכן מותג איכותי,
אך מה שכתבת, לא ההוכחה לכך.כבר כתבתי למעלה:
@בערל אמר בלא ראיתי שירות כזה בחייים!!:
זה מוצר קטן, ומעט מאוד אנשים מממשים את האחריות..
-
-
@שוהם307 אמר בלא ראיתי שירות כזה בחייים!!:
אני לא מבין למה אנשים מתלהבים משימוש ב לד לשימוש ביתי, הנורות פלורסנט הרגילות צורכות בערך 25 W והלד 15W אבל הלד עולה יותר יקר ומתקלקל מהר, אז מה הרווחנו?
ראשית, כיום נורות הלד אינם יותר יקרות מפלורסנט, וככל שהביקוש שלהם יגדל, כך המחיר ירד - יותר נמוך מפלורסנט. שנית, לדעתי, יש יתרונות רבים של לד על פלרוסנט:
- פלורסנט פולט קרינה - לפי משרד הבריאות יש להתרחק לפחות 30 ס"מ מפלורסנט, בלד אין בעיה זו (לפי מה שידוע לי).
- לפי מה שפורסם, לד אמור להחזיק יותר זמן, גם יותר זמן פעולה, וגם יותר פעולות של הדלקה וכיבוי. במבחן התוצאה, נראה שעדיין לא הגיעו למקסימום.
- החיסכון בחשמל לצרכן גדול, מוסדות, וכדומה, זה ממש חיסכון כלכלי.
- החיסכון בחשמל לצרכן הפרטי, הוא קטן, אך מועיל לכ-50,000 בתי אב שמשתמשים בחשמל כשר בשבת (לפי הערכת העוסקים בנושא).
אצלי למשל, יש מערכת של מצבר שנותנת לי לשבת 20,000 וואט. החיסכון של הנורות מועיל לי בעיקר כשיש חג 2 ימים רצוף, או 3 (עם שבת).
-
@haiosi אמר בלא ראיתי שירות כזה בחייים!!:
החיסכון בחשמל לצרכן גדול, מוסדות, וכדומה, זה ממש חיסכון כלכלי.
@haiosi מגניב!!!!!
בא נראה אותך מחליף בבניין שלם את כל המנורות הפלואורסצנטיות לגופי לד.תחשיבית זה לא תמיד משתלם ולוקח הרבה שנים להחזיר את ההשקעה.
אם בונים בניין חדש אתה צודק לשים מלכתכילה לד אבל בבנייני משרדים ישנים לא תמיד משתלם.
בבית זה 6-10 נורות זה פשוט וזול
-
@ליכט אמר בלא ראיתי שירות כזה בחייים!!:
@zvinissim
למה צריך להחליף בכל הבנין ?
אני יודע על בנין של מוסד גדול, שהמגמה היא לעבור ללד.
כל נורה / פלורוסנט שמגיע לקצו, מוחלף ללד.@ליכט המגמה להפוך לתאורת לד חסכונית זה נכון אבל לא בכל מחיר.
עדיין אני טוען שהחישוב שכל נורה שנשרפת להפוך אותה ללד היא טעות
בכל חברה/מוסד לפני שמחליפים לנורות לד עושים תחשיב השקעה מול החזר.
אם המוסד שאתה מדבר עליה לא עשו את התחשיב של כל מנורה/פלורוסנט שנשרף כנראה שיש להם עודף כסף אא"כ הם ומשפצים אזור מסוים ומתקצבים אותו למנורות לד.
עריכה:
היות ואני לא רוצה לסטות מהנושא אני עוצר כאן -
@Avi_av אמר בלא ראיתי שירות כזה בחייים!!:
@haiosi אמר בלא ראיתי שירות כזה בחייים!!:
וככל שהביקוש שלהם יגדל, כך המחיר ירד
בגדול חוקי השוק הם ההיפך. ככל שהביקוש עולה המחיר גם עולה..
הוא מתכוין כנראה שהם יכנסו יותר לשוק, ויגדל הביקוש וגם ההיצע במקביל.
-
@שוהם307 אמר בלא ראיתי שירות כזה בחייים!!:
אני לא מבין למה אנשים מתלהבים משימוש ב לד לשימוש ביתי, הנורות פלורסנט הרגילות צורכות בערך 25 W והלד 15W אבל הלד עולה יותר יקר ומתקלקל מהר, אז מה הרווחנו?
זה לא נכון.
פלורסנט רגיל צורך 36W + כ10W בגלל הצו'ק . ואילו פלורסנט לד 18W בלבד[יש יותר חזקים. אבל 18W מגיע לרמה של פלורסנט רגיל]
גם בנורות ההבדל בין הנורות לד לנורות הפלורסנטיות [PL] הוא כמעט כפול
נורת לד 10W מאירה בערך כמו 20W של הנורות הפלורסנטיות.
גם המחיר זה לא כזה הפרש משמעותי היום [בפלורסנטים יש יותר הפרש]
בקשר לאיכות, ברור שיש בשוק הרבה הרבה זבל אבל הנורות הטובות לא מתקלקלות מהר