-
@מתמחה-במחשבים
אני עדיין לא החלטתי האם להפיץ או למכור או בכלל לא.
אני יכול לנסות בהחלט לעזור בפתרונות.אבל מה שברור שגם זה אחרי הרבה שעות עבודה זה לא מושלם,
ושמעתי שיש בנות מסמינר הרב וולף בבני ברק שעשו עבודת גמר לשיבוץ מקומות בבית כנסת. -
@yits אמר במפת מקומות לביה"כ:
ושמעתי שיש בנות מסמינר הרב וולף בבני ברק שעשו עבודת גמר לשיבוץ מקומות בבית כנסת.
בבקשה אין מישהו שמסכים לתת לי קובץ כזה - למען זיכוי הרבים
אני בור בזה(אקסל) -
@שלום-וברכה אמר במפת מקומות לביה"כ:
- למען זיכוי הרבים
בדרך כלל מכירת מקומות בבית כנסת, זו הכנסה גבוהה מאד.
(לפעמים גם לא מוצדקת).
כך שאין סיבה שמישהו יבנה לך חינם...
-
@www אמר במפת מקומות לביה"כ:
@שלום-וברכה אמר במפת מקומות לביה"כ:
- למען זיכוי הרבים
בדרך כלל מכירת מקומות בבית כנסת, זו הכנסה גבוהה מאד.
(לפעמים גם לא מוצדקת).
????
אשמח שתסביר לי מודל כלכלי של בית כנסת תיאורטי, לפיו ההכנסות ממכירת המקומות הם בגדר "הכנסה".
חוץ מזה גם אם זו הייתה "הכנסה" + גבוהה, כל עוד היא לא לכיס הגבאי זה זיכוי הרבים, ממילא תגובתך לא משיגה על המשפט עליו הגבת. -
@dovid אמר במפת מקומות לביה"כ:
אשמח שתסביר לי מודל כלכלי של בית כנסת תיאורטי, לפיו ההכנסות ממכירת המקומות הם בגדר "הכנסה".
אני פשוט מכיר כזה בי"כ שאני עובד איתם...
אני מדבר על בית כנסת חסידי מרכזי של החסידות, כך שבימים נוראים יש להם אלפי מקומות למכירה (+ עזרת נשים).
מדובר במאות אלפי שקלים הכנסה.
כמובן שזה לא הולך לכיס של הגבאי, רק שזה מממן את ההוצאות של כל השנה, של הכמה מאות מתפללים קבועים.מכירת מקומות אינו צדקה, זו הכנסה נטו, וכשמדובר בסכומים גדולים, רק בגלל שאין מתחרים... זה לא נקרא מוצדק, אפשר לבקש תרומות וכדו', מי שרוצה לתרום, שיתרום, ומי שאין לו, לא יתרום.
כך לפי דעתי.(החישוב שלי, הוא יחסי, כמה אמור לדעתך לעלות מקום ישיבה ל 3 ימים? (לא במיקום אסטרטגי, אלא בספסל האחרון..))
אני מתאר לעצמי, לו יצויר, שביה"כ הזה היה מחולק ל 4 ועדים וכדו', כך שהיה אפשרות לרכוש מקום בצד מזרח מארגון א', בצד מערב מארגון ב', וכו', המחירים לא היו מגיעים לחצי מזה.
-
@a0533057932 אמר במפת מקומות לביה"כ:
מישהו מכיר תוכנה חינמית ליצירת מפת מקומות ישיבה לביה"כ \ ביה"מ (השימוש בexel) לא נוח בגלל הקושי ליצור שם בימה עמוד וכדו'
ניסיתי את הגבאי הממוחשב הבעיה שהוא עולה כסף
בתודה מראש לכל המסייעיםאם יורשה לי
(אנוכי הקטן)
להציע רעיון....
לצלם את בית הכנסת מתשקיף על (מגובה) ולהדפיס על דף A3. (לא חייב צבעוני אפילו שחור לבן)
את הדף המודפס מדביקים לפלטת מתכת 1 מ"מ בגודל תואם.
לוקחים מגנטים משפרסומים מחלקים בחינם וחותכים אותם נגיד לגודל של 1.5 ס"מ על 1 ס"מ לפי כמות המתפללים.
מצמידים ע"י מדבקה שם המתפלל למגנט ושמים על הכיסא שעל הדף. (עושים את זה כמין תוית)
בגלל שהדף מודבק על פלטת המתכת כך שהכל נשאר במקומו ותוכל לתלות את הלוח.
תוכל לצבוע את התויות בצבעים שונים לפי אזורים שונים -
@zvinissim אמר במפת מקומות לביה"כ:
בגלל שהדף מודבק על פלטת המתכת כך שהכל נשאר במקומו ותוכל לתלות את הלוח
@WWW שאני מתכוון לתלות על הקיר הכוונה בארון זכוכית תואם שיש מפתח גבאי.
יתרון נוסף זה שתמיד אתה יכול לשנות מקום למתפלל תוך כדי תנועה מה שאין כן שאי אפשר לעשות עם דף מודפס -
@dovid אתה צודק, במידה וזה היה לכיסוי הוצאות חודש תשרי (שהם רבות, אך לא עכ"כ).
הטענה שלי שהיות ורוב קוני המקומות כמעט ולא נהנים מהבית הכנסת יותר מ 10 ימים בשנה, זה לא מוצדק לדרוש תשלום גבוה כ"כ.[אני יודע שזה מצטייר 'קיבוצי' וחברתי.. לכן הדגשתי שזה לא צדקה (כידוע שא"א לשלם מכספי מעשרות), זה כמו שהביה"כ תשכיר חנויות, גם תגיד לי שמוצדק לדרוש מחיר מופקע?]
-
@www אמר במפת מקומות לביה"כ:
@dovid אמר במפת מקומות לביה"כ:
אני פשוט מכיר כזה בי"כ שאני עובד איתם...
אני מדבר על בית כנסת חסידי מרכזי של החסידות, כך שבימים נוראים יש להם אלפי מקומות למכירה (+ עזרת נשים).
מדובר במאות אלפי שקלים הכנסה.
כמובן שזה לא הולך לכיס של הגבאי, רק שזה מממן את ההוצאות של כל השנה, של הכמה מאות מתפללים קבועים.מכירת מקומות אינו צדקה, זו הכנסה נטו, וכשמדובר בסכומים גדולים, רק בגלל שאין מתחרים... זה לא נקרא מוצדק, אפשר לבקש תרומות וכדו', מי שרוצה לתרום, שיתרום, ומי שאין לו, לא יתרום.
כך לפי דעתי.(החישוב שלי, הוא יחסי, כמה אמור לדעתך לעלות מקום ישיבה ל 3 ימים? (לא במיקום אסטרטגי, אלא בספסל האחרון..))
אני מתאר לעצמי, לו יצויר, שביה"כ הזה היה מחולק ל 4 ועדים וכדו', כך שהיה אפשרות לרכוש מקום בצד מזרח מארגון א', בצד מערב מארגון ב', וכו', המחירים לא היו מגיעים לחצי מזה.
אני לא יודע על איזה חסידות אתה מדבר. יש בתי כנסיות חסידיים שכל ההכנסות מהמקומות הולכים להוצאות ואני לא בטוח שנשאר כסף מחיר מקום הוא כ700 ש"ח אם אני זוכר נכון @חוקר מטפל בזה
-
@WWW שנה שעברה ביררתי בכמה חסידויות גדולות כמה העלות שלהם לחודש תשרי,
התשובה הדהימה אותי, שההכנסה מהמקומות בכל הבתי כנסת ששאלתי לא מגיעים לסך ההוצאות,
ועדיין צריכים להסתמך על הפרנסים והעליות וכו', ורק אז נשאר להם טיפה עודף לסחוב עד חנוכה - המגבית הבא בתור...ובבית כנסת חסידי כמעט כל הוצאות חודש תשרי הם עבור כלל האנ"שים מכל הארץ.
-
עדכון, בנוגע לנושא פתיחת האשכול
https://www.prog.co.il/threads/תוכנה-אקסס-לימים-נוראים-חינם.386218/#post-5795965