ריח רע מהמזגן
-
@aiib אמר בריח רע מהמזגן:
@zvinissim מה יצאת בלילה לחפש כזה מזגן ולפרק אותו?!...
כן
ראיה:
א.
אצל @clickone ועוד פירקתי לו את האמבט (אל תנסה לעשות את מה שעשיתי בתמונה!!!! - צריך לדעת איך לעשות זאת)
ב. היה תענוג גדול.@aiib אמר בריח רע מהמזגן:
@zvinissim הבנקאי שלי קוצץ ציפורניים לדעת האם אני לוקח משכנתא או לא...
אפילו אתה מודה שהאמבטיה מתפרקת אך צריך הרבה לפרק בכדי להגיע אליה.
אין מצב שהאמבטיה בילד-אין עם הבסיס.
דיברתי עם מנהל המחסן באלקטרה לשעבר וגם הוא אמר לי שאמבטיות צריכות להתפרק.אני מדגיש את החלק החשוב שאמרת שיש הרבה לפרק
@aiib אמר בריח רע מהמזגן:אני מוכן לשים על זה כסף שהאמבט בדגם הזה לא נשלף [לפחות לא בדרך פשוטה אלא רק אחרי פירוק של כל המזגן] היא פשוט חלק פלסטיק אחד ביחד עם החלק שמתחבר לקיר כך שאין שם אפשרות פירוק!!
לא בדרך הפשוטה אולי בדרך הקשה אבל כן מתפרקת
אגב, יש לי בשלט של המזגן אפשרות של clean בהתחלה חשבתי שזה עושה את אותה פעולה של המזגנים הטובים יותר שבכיבוי המזגן ממשיך אוורור לקצת זמן כדי לייבש את הלחות במזגן [ולמנוע את הבעייה שחוויתי] זה באמת מה שקורה כשלוחצים על הלחצן ההוא אלא שזה פועל זמן רב אפילו יותר מ5 דקות. האם זה פעולה מומלצת כל פעם או שזה פעולה שנדרשת מדי פעם?
נראה לי שכן
תנסה להפעיל את הפונקציה הזו ותדליק את המזגן. אם המדחס מפסיק לעבוד והמאוורר הפנימי ממשיך לעבוד עוד כמה דקות אז הוא מייבש את היחידה הפנימית.
בעקרון פעולה זו אמורה לייבש את את היחידה הפנימית ולמנוע את העובד.כמה זמן הוא אמור יעבוד? בערך 5-10 דקות כמדומני
-
@zvinissim כל הכבוד על היוזמה!!
א. אני לא בטוח שזה אותו דגם בדיוק כמו שלי מכיוון שחלק מהתמונה לא מוכר לי [בעיקר בחיבור של המאורר]
ב. מבחינתי זה נקרא לפרק את כל המזגן...
ג. המוציא מחבירו עליו הראיה....
ד. לגבי הלחצן ניקוי נראה קצת מוזר שזה 5 ואפילו 10 דקות במזגן אלפא של תדיראן שיש לי זה ממש זמן קצרה.
ה. היה כיף... -
@aiib במחילה מכבודך,
לא באתי להתנצח איתך באיך יחידה פנימית בנויה ופועלת ומהם הסיבות שכך בונים יחידות פנים של מזגים ואיך כל זה משפיע על דירוג האנרגטיא. אני מספיק זמן בתחום בשביל לדעת כיצד בנוי מזגן וכיצד הוא פועל.
התמונות שהעלה @clickone הם של מזגן אלקטרה קלאסיק מדגם נפוץ מאוד המצוי בהרבה בתים.ב. בחיים שלי פרקתי מספיק מזגנים לגורמים והרכבתי אותם בחזרה ובשלמותם לכן אם אני אומר שאמבטיה מתפרקת אז אני יודע זאת בוודאות. (רוב האמבטיות מתפרקות מהר וחלקם קשה יותר לפרק - אך כולם מתפרקות בסוף).
ג. אני לא חושב שזה פייר להתנצח איתך מפני שאני מקצועי במזגנים ואתה אדם מהשורה ולכן אני אסיים כן את הדיון -ותאמין לי שאם אני אקח את היחידה שלך אני יוכח לך את צידקתי שאמבטיה מתפרקת. ושתראה את הקלות שאני מגיע לכל חלק אז אולי תבין מה זה מיקצועיות וידע.
(חבל שאין לי תמונות להראות לך של "שממיות שנצרבו" על לוחות פיקוד או עכברים שאכלו כבלי חשמל)בקשר לניקוי הסוללה (clean) בכל חברה זה שונה הזמנים אבל העיקרון זה אותו עיקרון - לייבש את היחידה הפנימית מלחות שנוצרה בעת הפעלת המדחס. (אני לא רוצה להתחיל להסביר לך איך נוצרים המים מהמזגן וזה לא המקום לפרט ולמה עובדים בשיטה הזו - אחרת אני אתחיל להעביר קורסים שלמים כאן).
זה לא משנה איזה מזגן יש לך כולם בסוף מתפרקים פחות או יותר אותו דבר (אולי פרט למיצובושי ששם יש כמה טריקים שונים)
ללא קשר מזגן אלקו זה כמו מזגן אלקטרה רק שעולה פי 2 מאלקטרה.
(עם אותם תקלות וכמעט אותם חלקים) -
@zvinissim אף אחד לא בא להתנצח!
עדיין יש חלקים שנראים שונה
לא אמרתי שזה לא מתפרק אלא רק שזה מתפרק ביחד כמעט עם כל המזגן
לא באתי לפקפק ביכולותיך!!!
אלקו זה לא בת של תדיראן? דווקא שלי לא עולה כ"כ יקר
שוב תודה בזכותך המזגן שלי עובד עכשיו כמו שהוא לא עבד אף פעם!!! -
@zvinissim אמר בריח רע מהמזגן:
ללא קשר מזגן אלקו זה כמו מזגן אלקטרה רק שעולה פי 2 מאלקטרה.
יש את המזגן אלקו הישן (ארוך כזה), שעדיין נמצא בכמה וכמה בתי כנסיות ומחזיק 20 שנה!
ידוע שהטכנאים אומרים לא להחליף אותו, זה מכשיר פיל, כמו המקררים הישנים...יש אותו ב'זכרון משה' בירושלים.
-
@www אמר בריח רע מהמזגן:
יש את המזגן אלקו הישן (ארוך כזה), שעדיין נמצא בכמה וכמה בתי כנסיות ומחזיק 20 שנה!
ידוע שהטכנאים אומרים לא להחליף אותו, זה מכשיר פיל, כמו המקררים הישנים...המקרר הזה למעלה מ 60 שנה ואם קודמי בתפקיד לא היה עושה "חור" בסוללת המאייד מלפני שנתיים וחצי הוא עדיין היה ממשיך לעבוד.
אין ספק שאלו סוסי עבודה
-
@www אמר בריח רע מהמזגן:
אלקו זה לא בת של תדיראן?
מה פתאום.
מה פתאום
אלקטרה חברת בת של אלקו
ראה כאן -
@zvinissim יש הגיון בזה שהריח בעיקר מזמן שהמדחס לא עובד? זה מוביל לידיעת הבעיה?
תודה רבהגם אצלי.
-
@zvinissim יש הגיון בזה שהריח בעיקר מזמן שהמדחס לא עובד? זה מוביל לידיעת הבעיה?
תודה רב)שמדחס עובד יש לחות.
וכידוע במחוזותינו שיש מים אין ריח (כמו בסיפון של כיור)אני לא יודע מה עשית בדיוק?
הבעיה זה הבקטריות שנוצרו לאחר מהסוללה לא יבשה דיו
ניסית לחטות את הסוללה עם חומר בקטריות? -
@zvinissim עשיתי מה שהמלצת, ניקיתי את האמבטייה ובאמת שבועיים לא היה ריח ופתאום התחיל שוב הריח שזה אומר שמה שעשיתי כן הייתה הפעולה הנכונה אלא שהיא לא החזיקה מעמד לכן אני חושב שיש בעייה אחרת שגורמת ללחות מוגברת שלא מתאימה למזגן ולכן זה מתפתח כ"כ מהר
לכן שאלתי האם הפתרון היחיד זה פטיש 5 ק"ג... -
@zvinissim עשיתי מה שהמלצת, ניקיתי את האמבטייה ובאמת שבועיים לא היה ריח ופתאום התחיל שוב הריח שזה אומר שמה שעשיתי כן הייתה הפעולה הנכונה אלא שהיא לא החזיקה מעמד לכן אני חושב שיש בעייה אחרת שגורמת ללחות מוגברת שלא מתאימה למזגן ולכן זה מתפתח כ"כ מהר
לכן שאלתי האם הפתרון היחיד זה פטיש 5 ק"ג...@aiib לפני הכוח בא המוח.
הגיון אומר שאם עשית שה שאמרתי והפסיק הריח אזי הכווין שלי נכון.
אך מאידך היה דיון רציני אם האמבטיה יוצאת או לא.
לי נראה שיש כנראה מים שעומדים באמבטיה מאיזה סיבה ומכן מתחילה הבעיה.בכל מצב כל פעולה שאני אכתוב צריך להוציא אמבטיה לטיפול