אובונטו? למה כן? למה לא?
-
@avi_av אמר באובונטו? למה כן? למה לא?:
אני לא מדבר על חסרונות, אלא על רלוונטית.
כמה משרות c# יש?
וכמה לfull stack?זה 2 דברים.
יש מפתחים בfull stack שכותבים בC#.
פול סטאק זה מפתח / מהנדס שיכול לכתוב את כל התוכנה מתחילת האיפיון, הגדרת הDB ועד ממשק המשתמש והפריסה לפרודקשיין.....וזה יכול להתבצע בכל שפה שאתה רוצה. ובכל פלטפורמה שתבחר.
אני מכיר מספיק מפתחי C# שעושים פול סטאק.
ומכיר מספיק מפתחי NodeJs שכותבים קוד צד שרת בלבד.
ודווקא בתחום הזה, של פול סטאק, אני מבין שיש כיוון במגמות הלימוד בסמינרים, שמלמדים פול סטאק.
רק אולי עם C#, ולא עם NodeJs, וזה אולי משגע אותך כי זה לא פח השמן הטהור מבחינתך... (וסליחה על האנלוגיה.)תשווה משרות C# מול משרות NodeJs.
למרות שזה לא מעניין לדעתי.
מפתח תוכנה טוב, שיש לו את זה (ואתה נשמע אחד כזה) יכול ללמוד כל שפה שירצה בזמן מועט.
ז"א, שתלמידת סמינר יכולה ללמוד NodeJs אם היא כשרונית לבד אחרי שתסיים את הלימודים, או תוך כדי....
ואם היא לא, לא הייתי חושב לקבל אותה לעבודה.
מתכנת טוב צריך ללמוד כל הזמן.ובכל מקרה, אני כן חושב, בניגוד למפתחים אחרים, שמתכנת חייב להכיר מושגים של סוגי נתונים (מוקשחים בעיקר) מה שלא קיים בNodeJs ובשאר שפות דומות.
ואת זה יש בC#. ולכן כנראה בתי הספר מחוייבים ללמד דווקא שפה בסגנון הזה (בעבר היו מלמדים פסקל - גם מהסיבה הזו) -
אם הייתי יודע שהלמידה של שרת ווינדוס קלה כמו לינוקס הייתי מנסה.
מלבד זאת, הרצת שירותים פחות נוחה בוינדוס.
אני לא מסוגל להצביע על נקודות, אבל זה הכיוון שלי.
ובכל מקרה, אין חכם כבעל הניסיון. ואני לא. (לפחות לא בווינדוס)אני חושב שהיא קלה.
ואם אין לך נסיון בווינדוס, איך אתה כותב שהיא פחות נוחה.
או התכוונת שיש לך נסיון, אבל לא מספיק?בדיוק הבעייה הזו, רק הפוך, יכולה להיות לפותח האשכול (שקצת זזנו מהנושא שלו, ומחר יבוא @dovid או @GolanArt ויעיפו את כל ההתכתבות הזו לת'רד אחר), -- לא מה עושים. אלא איך עושים....
ז"א, הוא ינסה לעשות כל מיני דברים בלינוקס, ואז יגלה שהוא לא יודע איך עושים דברים בסיסיים בלינוקס.
אני נזכר כמה הסתבכתי להציג קבצים מסתרים בלינוקס - זה היה בתקופת ימי ווינדוס 95 העליזים, ששם זה היה הגדרה יחסית מוסתרת בווינדוס. עד שגיליתי שבKDE זה בתפריט תצוגה - הצג קבצים מוסתרים......
הוא יותר יצטרך עזרה ב"איך עושים את .... בלינוקס"ואתה לדעתי יכול לנסות את ווינדוס באותה צורה, פשוט תשאל - "איך עושים את X בווינדוס סרבר" ויענו לך (כמובן בסוף תישאר עם לינוקס, וזה בסדר גמור, רק שתוכל לכתוב בביטחון מלא שזה גרוע [ואני לא בטוח שהביטחון הזה יגיע כ"כ מהר])
-
אני לא חושב שזה נכון להציג שלמדת nodejs כמעט עד הסוף.
כי אם זה היה ככה זה היה לך קל שהיית משתמש בזה.
אני יודע את זה על עצמי שבשפה שקל לי אני יותר מתכנת.ובכל מקרה יש להבדיל בין הצרכים השונים.
לדעתי מבחינת תיכנון נכון לינוקס מתוכננת לטעמי יותר יותר נכון מוינדוס.
ככה אני חושב. אבל כל זה לא מועיל למשתמש הפרטי הוא צריך תאכלס.
ולכן זה משנה מה אתה עושה.
אם אתה משתמש ביתי ונוח לך יותר וינדוס אז אין מצווה לסבול בלינוקס. תהנה בוינדוס.
אבל אם אתה מקצועי אתה עושה שרת או דברים כאלו ואתה מבין עניין אז אין עניין לסבול בשרת וינדוס תתקדם ללינוקס. -
@magicode אא"כ השרת שלך דורש ווינדוס.
ואז שוב אין עניין לסבול בלינוקס.תחילת האשכול הזה הייתה למשתמש פרטי. בשבילו הוא צריך תאכלס.
יש הרבה שבשבילם תאכלס לינוקס זה טוב. וזה מאד תלוי מה השימוש שלהם.צודק לגמרי לגבי עד הסוף של nodejs (הכוונה שלי הייתה שם יותר בכיוון שלא השלמתי את הלימודים.....), אבל עדיין, אני כותב בכמה שפות וכיום הרבה פחות כותב בשפות שאני אוהב.......
לגבי המקצועי + שרת זה ממש תלוי בצרכים של השרת / אפליקצייה. יש מקומות שבהם יש ייתרון מובהק לווינדוס.
ומכאן ועד להציג את זה כטכנולוגייה מיושנת / לא רלוונטית הדרך ארוכה (לא אתה הגדרת את זה כך. אם כי מן הסתם אתה מאמין בזה גם...)
יש דברים שבאמת אפשר לתכנן מלכתחילה את האפליקצייה שתחייה טבעי בלינוקס. וע"ז כתבתי שגם דוטנט חיה כיום טבעי בלינוקס.
לא הייתי פותח כעת מלחמת שפות אין לי כח וזמן לזה... (ומן הסתם גם לך ולשאר לא. במיוחד שהנושא הזה נלעס כבר)אגב רק בלינוקס למדתי נכון להבין מערכת הפעלה. ובלי ספק מי שלומד אותה מהשורש פשוט נהנה כשהוא רואה מערכת הפעלה. אבל זה כבר עניין נוסף......
-
גם אני מעוניין להתפטר ממיקרוסופט ולהיות חייב באופן תמידי או בכיס או בהרגש.
כששהיתי בעולם הלינוקס היתה לי בעיה שהסטודיו החינמי כמו אוטו סטודיו וחביריו לא המירו קבצי וורד באופן מושלם, לא אליהם ולא מהם למייקרוסופט.
נוסף לכך התוכנות הגדולות של יהדות, אוצר החכמה, ואוצרות התורה, נראים כתוכנות כבידות ולא כל כך מתאימים לממשק וירטואלי. לי נראה שלעבוד עם תוכנה על המערכת שעבורה נכתבה, יש לו פחות בעיות מאשר בממשק וירטואלי. למה לשרוף זמן על פיתרון בעיות?
אם מישהו יודע דרך הפעלה טוב לתוכנות החיפוש של בר אילן, DBS, אוצר החכמה ואוצרות התורה על מערכת לינוקס הייתי מאד שמח לשמוע על כך. נדמה שאפילו תורת אמת שהוא Freeware או משהוא דומה לכך אין לו תוכנה ללינוקס.
דרך אגב מי שרגיל יותר לווינדוס ימצא לכאורה ענין להתחיל עם Kubuntu. -
@avi_av
לגבי פייתון אני מסכים לחלוטין.
כתבו ע"ז כבר לפני עשור שחיפשו במה להחליף את פסקל.
משום מה את משרד החינוך לא הצליחו לשכנע. וחבל....לגבי פול סטאק + רלוונטיות, כתבתי מה שאני חושב. ותמיד טוב ועדיף שיהיו דעות שונות.
ככה זה מפרה את הפורום..... -
אבל להצהיר כל פעם על מה אתה מתכוון להשים, זה מיותר.
פיתון לדוג' עושה את זה מצוין.
כל מה שצריך זה להבין שמחלקת int תיתן פונקציות שונות מאשר מחלקת str.לא מסכים.
זה מתכון לבעיות. אא"כ אתה מלאך ולא עושה השמה בטעות......
אכן אני יודע, שהרבה חולקים בזה. וזה בסדר. מותר להם..... -
@achiyo
אין עניין להפעיל בכח את כל התוכנות באובנטו זה לא מצווה קדושה.
אבל למשל אם אני הייתי הולך לעשות תוכנה של הטענת נגנים של קול הלשון.
הייתי מבצע את זה על לינוקס. בגלל שבתור מתכנת בכל מקרה יש עבודה שצריך לעשות.
ובשביל הנסיון שלי אני חושב שבלינוקס יותר נוח לבצע את זה וזה לא יותר זמן פיתוח.
וגם אתה מרוויח מזה הרבה דברים מהצד למשל שאפשר להריץ על מחשבים חלשים יותר כמו ראספברי פאי.
וגם לא צריך רשיון (אני יודע שאפשר לפרוץ).
וזה גם מה שעשיתי בנטפרי. עבדתי על לינוקס והיום אני יודע שבאמת שמה יותר קל. ואני חושב שאני מכיר את שני המערכות.
לדעתי לסיכומו של דבר. אם מדובר במשהו שממילא צריך להשקיע לפתח אותו וזה לא שונה משמעותית מוינדוס אז לינוקס.
אם זה משהו שצריך להשקיע בשביל להיות בלינוקס אז אל תחשבו על זה בכלל. -
@אלי-tza אמר באובונטו? למה כן? למה לא?:
@שלום-עולם שאלה טובה, יש לי על המחשב אובונטו, וינדוס 7, ווינדוס 10, (לא וירטואלי, מחיצות נפרדות) כרגע ווינדוס 7 מנצח במבחן השימושיות עם הזמן נהגר למה שיהיה הכי יעיל בשבילי ככה עברנו גם מ98 לXP ומXP ל7. כשאתה משדרג בשלב יחסית מאוחר אתה נהנה ממערכת הפעלה בשלה יותר והמון מידע זמין ברשת.
וכולם עובדים חלק?
תוכל לתת לי מי שעשה לך או כל מי עושה כך עם ניסיון שעובד חלק? -
לא ראיתי שמישהו התייחס לעניין הוירוסים
למיטב ידיעתי אין וירוסים בלינוקס (כי כדי לעשות שינוי צריך להקיש סיסמה)
שזה מצוין למי שלא רוצה לשלם על אנטי וירוס או למי שלא מחובר לאינטרנט תמיד
ופתרון מצויין לעמדות קול הלשון
תקנו אותי אם אני טועה
@magicode
ואם יש פה לקוחות נטפרי שעברו או יעברו לאובונטו אולי הגיע הזמן לעשות תוכנת וופרי וכן videoff