אובונטו? למה כן? למה לא?
-
@master אמר באובונטו? למה כן? למה לא?:
@avi_av אמר באובונטו? למה כן? למה לא?:
יש לכל דבר תחליף טוב. לינוקס מושלם לניהול מערכות.
משפט ריק מתוכן,
תוכל להראות לי תחליף אמיתי ל active directory ול domain controller עם כל האפשרויות מוכנות בלינוקס? אני לא מדבר עכשיו להתחיל לבנות מאפס...
הבאתי מערכות מוכרות לדוגמא יש עוד אינספור מערכות, שהם קריטיות בסיבה ארגונית,
טוב אולי זה קצת סטייה מנושא האשכול?צודק, אין מערכת מוכנה באותה רמה כנראה.
בדיוק דיברנו על הנושא הזה היום כמה חברים.. -
@avi_av
החוויה שלי עם לינוקס מאד ארוכה וישנה.
וכבר לפני כ18 שנה אחי צעק עלי שאני מתעסק עם שטויות (זה היה כשKDE 2.2 יצא ותירגמו אותו לעברית, ואני התלהבתי ואמרתי שווינדוס עוד מעט הולכת לפח...)
אחת הבעיות בלינוקס למשתמש הנורמלי זה פתרון תקלות ועומס חלופות לכל דבר. (וזה גם היופי בלינוקס...)קח לדוגמא את שולחן העבודה. בעוד שבווינדוס יש לך שולחן עבודה אחד בלבד.
ההתחל ברוב המקרים המוחלט יהיה בצד ימין / שמאל למטה לפי השפה. אא"כ אתה באופן מיוחד מעביר אותו למקום אחר.
בלינוקס אתה צריך להחליט איזה שולחן עבודה אתה רוצה, ואז ללמוד את הממשק שלו.בנושא הזה היו כמה גישות.
גישה אחת אמרה (בעיקר שולחן העבודה של גנום וכו') -- אנחנו בונים שולחן עבודה כמו שאנחנו חושבים ורוצים.
וגישה אחרת אמרה (בעיקר KDE וכו') -- אנחנו ננסה להיצמד לתקן ש"מייקרוסופט" הרגילה את כולם.(וחייבים להזכיר את XPde שניסתה להביא את הממשק של ווינדוס XP כנראה ללא הצלחה יתרה)
לא נכנס כעת איזו גישה צדקה בפרספקטיבה של 20 שנה בערך, אבל ברור לכולנו שאנשים שנמצאים ביותר מסביבת עבודה אחת, ירצו להשתמש באתה סביבה בכל המקומות.
ולכן, למייקרוסופט במשך שנים לא היה איכפת שיפרצו את המערכות הפעל הביתיות והאופיס שלה. כי העיקר שכשהמשתמש הביתי יגיע לעבודה, הוא יצפה ויבקש לראות את הוורד והווינדוס המוכר, ולא איזה מ"ה שהוא בקושי יודע להגות את שמה....@avi_av אמר באובונטו? למה כן? למה לא?:
טרמינל שעושה את העבודה כולה.
טוב, זה באמת נושא שמתאים לגיקים הגדולים של לינוקס.....
עד היום קשה לי להבין את הצורך שלהם להסביר למה כל דבר פשוט להם לעשות בטרמינל ולא בממשק נורמלי.
ואל תטעה, אני איש של טרמינל. אפילו מאד אבל לא משתגע לעשות כל דבר בטרמינל, ואני חושב שמאד נורמלי לעשות כן דברים גם בממשק.
(אני מדבר על משתמשי שולחן עבודה לינוקס ולא על שרתים ששם מה שיש זה רק טרמינל)
אין צורך להוריד קובץ בטרמינל כשאתה בדפדפן ורואה קובץ ורץ להוריד אותו עם WGET או משהו דומה@avi_av אמר באובונטו? למה כן? למה לא?:
הייתי רוצה לשתף את טינתי באוזניכם על כך שבסמינרים מלמדים טכנולוגיות לא רלוונטית ובסביבת ווינדוס. פשוט טיפשות.
(אתה תסלח לי ששיניתי את המילה שכתבת שם למשהו יותר מעודן....)
אתה מתכוון וודאי לדוטנט.
לא חושב שזו טכנולוגיה לא רלוונטית.
אם אתה לא כותב בה, זו זכותך. מכאן ועד להחליט שהיא לא רלוונטית המרחק רב מאד.
אפשר להשתמש כיום בדוטנט בסביבת לינוקס באופן מלא.
ובכלל, כיום דוטנט היא אופן סורס מלא.@avi_av אמר באובונטו? למה כן? למה לא?:
היחידים היום שמקימים אתרים בסגנון הזה הם אתרי ממשלה וכדומה. (אינטרנט אקספלורר, אמרנו?)
האתרי ממשלה שאתה מתאר משתמשים ברוב המקרים לא בדוטנט קלאסי, אלא בהרחבות סאפ וsharepoint למינהם.
שזו שטות מוחלטת כמובן.
מצד שני, אל תצפה מגוף ממשלתי שישלם קצת יותר כדי לקבל עבודה טובה.....
פעם דיברו על זה בפורום הישן. אם יהיה לי זמן אבדוק (אני זוכר ש @softs ו @ארכיטקט דיברו על זה שם)אני מסכים מאד עם מה שכתב @master לגבי למה משרדי ממשלה משתמשים בווינדוס.
להזכיר שלפני כמה שנים החליטו בגרמנייה בעיריית מינכן לעבור לשולחן עבודה של לינוקס
יש כמה בעיות.- לך תחנך את כל המשתמשים עכשיו לסביבת עבודה אחרת.
- העלות הזו, של להחליף הכל ללינוקס, היא עלות לא פשוטה.
- ההחלטה על עיריית מינכן לא הייתה רק בגלל כסף. הייתה גם אידיאולוגייה גדולה למיטב זכרוני.
העובדה היא שאחרי ההנחה הגדולה של סטיב באלמר הם עדיין התעקשו. - ואולי הטענה הגדולה. מה שעובד לא נוגעים. הכל עובד היום פחות או יותר. אין סיבה אמיתית להחליף.
@Avi_av אתה יכול להכין (תיאורתית כמובן) כזו הפצה ולנסות לשכנע את הממשלה בעניין....
יש היום הרבה ותר פתיחות בממשל זמין לעניין הזה.
רק קח בחשבון שתצטרך להביא פיתרון כולל כולל ממש. בעיקר לתקופת הפיילוט, כשחלק יהיו עם ווינדוס וחלק עם לינוקס.
וזה אחד הקשיים העיקריים.
(לדוגמא שיתוף של SMB עם הרשאות שיכול להיכשל ועוד)וסליחה על המגילה הארוכה....
-
@Avi_av
ואם כבר הזכרתי את מינכן,
אז בבדיקה קלה מסתבר שהם חזרו לפני שנה לווינדוס מלינוקס. - הבעייה הייתה, איך לא, שמישות.לפני מספר שנים עיירית מינכן עברה לעבוד על טהרת הקוד הפתוח במיכשור שלה אבל מסתבר שבעקבות בעיות בשימושיות הם הולכים להעביר את כל המכשירים לחזור לרוץ עם מוצרי מיקרוסופט.
להרחבה:
https://www.theregister.co.uk/AMP/2017/11/13/munich_committee_says_all_windows_2020/
ורק שלא יתפרש לא נכון..... אני מאד בעד לינוקס.
רק שניצמד לעובדות -
@clickone
ראשית, תודה על התגובה המפורטת.לא דיברתי על זה שמשרדי ממשלה ישתמשו בלינוקס, אלא שהאתרים שלהם הם היחידים שכתובים בטכנולוגיה שנלמדת בסמינרים.
אני רוצה שילמדו nodejs. Bootstrap, angular, וכו'.
לא asp. ו c#.טרמינל, אני מוצא את הטרמינל ככלי אדיר, וקשה לי להציג את הנקודות העיקריות מכיוון שאני לא מכיר תחליף לשרת.
ובינינו, cpanl לא נחשב.וסליחה מ @כולם על הסטייה הזעירה מהנושא.
(הלכתי לפתוח יוזר בשם @כולם)
-
@avi_av
אנגולר ובוטסטראפ לא סותר לדוטנט.
זו צורת מימוש.
Nodejs זו אכן דרך לכתוב צד שרת. ש @magicode הצליח להניע אותי ללמוד. ולצערי עדיין לא הספקתי עד הסוף
זה שאתה רוצה שלא ילמדו C# זה מאד יפה. אפילו מאתגר...
אבל אתה לא יכול לומר שאתה לא רוצה שילמדו C# בלי להסביר מה יש לך נגד השפה הזו.
אדרבה, תכתוב חסרונות של השפה. (אולי עדיף שתעשה את זה בתרד' נפרד)על טרמינל לא דיברתי כעת ככלי לשרת. שם ברור שטרמינל מדהים.
דיברתי על השולחן עבודה.
וגם כשרת, אחרי הכל, הרבה דברים נח בממשק... במיוחד כשאתה מנסה להבין בעיות.אולי נעשה אחרת, אתה תלך לשרת של ווינדוס, ותספר לנו אחרי כמה שבועות מה היה לא טוב.
ואגב גם בשרת של ווינדוס יש טרמינל. PS שלקח המון תובנות מלינוקס...... ועושה עבודה מצויינת.בקיצור. אולי נעשה החלפת תפקידים קטנה.
אתה תלך לשרת ווינדוס לתקופה. (אני במילא נמצא גם בשרתי לינוקס וגם בווינדוס...)
אתה תכתוב קצת בC# ואני אכתוב קצת בNodeJs ואח"כ נספר אחד לשני איך היה....ועדיין אני מצפה לשמוע ממך רשימת חסרונות של C#
-
אני לא מדבר על חסרונות, אלא על רלוונטית.
כמה משרות c# יש?
וכמה לfull stack?זה 2 דברים.
יש מפתחים בfull stack שכותבים בC#.
פול סטאק זה מפתח / מהנדס שיכול לכתוב את כל התוכנה מתחילת האיפיון, הגדרת הDB ועד ממשק המשתמש והפריסה לפרודקשיין.....וזה יכול להתבצע בכל שפה שאתה רוצה. ובכל פלטפורמה שתבחר.
אני מכיר מספיק מפתחי C# שעושים פול סטאק.
ומכיר מספיק מפתחי NodeJs שכותבים קוד צד שרת בלבד.
ודווקא בתחום הזה, של פול סטאק, אני מבין שיש כיוון במגמות הלימוד בסמינרים, שמלמדים פול סטאק.
רק אולי עם C#, ולא עם NodeJs, וזה אולי משגע אותך כי זה לא פח השמן הטהור מבחינתך... (וסליחה על האנלוגיה.)תשווה משרות C# מול משרות NodeJs.
למרות שזה לא מעניין לדעתי.
מפתח תוכנה טוב, שיש לו את זה (ואתה נשמע אחד כזה) יכול ללמוד כל שפה שירצה בזמן מועט.
ז"א, שתלמידת סמינר יכולה ללמוד NodeJs אם היא כשרונית לבד אחרי שתסיים את הלימודים, או תוך כדי....
ואם היא לא, לא הייתי חושב לקבל אותה לעבודה.
מתכנת טוב צריך ללמוד כל הזמן.ובכל מקרה, אני כן חושב, בניגוד למפתחים אחרים, שמתכנת חייב להכיר מושגים של סוגי נתונים (מוקשחים בעיקר) מה שלא קיים בNodeJs ובשאר שפות דומות.
ואת זה יש בC#. ולכן כנראה בתי הספר מחוייבים ללמד דווקא שפה בסגנון הזה (בעבר היו מלמדים פסקל - גם מהסיבה הזו) -
אם הייתי יודע שהלמידה של שרת ווינדוס קלה כמו לינוקס הייתי מנסה.
מלבד זאת, הרצת שירותים פחות נוחה בוינדוס.
אני לא מסוגל להצביע על נקודות, אבל זה הכיוון שלי.
ובכל מקרה, אין חכם כבעל הניסיון. ואני לא. (לפחות לא בווינדוס)אני חושב שהיא קלה.
ואם אין לך נסיון בווינדוס, איך אתה כותב שהיא פחות נוחה.
או התכוונת שיש לך נסיון, אבל לא מספיק?בדיוק הבעייה הזו, רק הפוך, יכולה להיות לפותח האשכול (שקצת זזנו מהנושא שלו, ומחר יבוא @dovid או @GolanArt ויעיפו את כל ההתכתבות הזו לת'רד אחר), -- לא מה עושים. אלא איך עושים....
ז"א, הוא ינסה לעשות כל מיני דברים בלינוקס, ואז יגלה שהוא לא יודע איך עושים דברים בסיסיים בלינוקס.
אני נזכר כמה הסתבכתי להציג קבצים מסתרים בלינוקס - זה היה בתקופת ימי ווינדוס 95 העליזים, ששם זה היה הגדרה יחסית מוסתרת בווינדוס. עד שגיליתי שבKDE זה בתפריט תצוגה - הצג קבצים מוסתרים......
הוא יותר יצטרך עזרה ב"איך עושים את .... בלינוקס"ואתה לדעתי יכול לנסות את ווינדוס באותה צורה, פשוט תשאל - "איך עושים את X בווינדוס סרבר" ויענו לך (כמובן בסוף תישאר עם לינוקס, וזה בסדר גמור, רק שתוכל לכתוב בביטחון מלא שזה גרוע [ואני לא בטוח שהביטחון הזה יגיע כ"כ מהר])
-
אני לא חושב שזה נכון להציג שלמדת nodejs כמעט עד הסוף.
כי אם זה היה ככה זה היה לך קל שהיית משתמש בזה.
אני יודע את זה על עצמי שבשפה שקל לי אני יותר מתכנת.ובכל מקרה יש להבדיל בין הצרכים השונים.
לדעתי מבחינת תיכנון נכון לינוקס מתוכננת לטעמי יותר יותר נכון מוינדוס.
ככה אני חושב. אבל כל זה לא מועיל למשתמש הפרטי הוא צריך תאכלס.
ולכן זה משנה מה אתה עושה.
אם אתה משתמש ביתי ונוח לך יותר וינדוס אז אין מצווה לסבול בלינוקס. תהנה בוינדוס.
אבל אם אתה מקצועי אתה עושה שרת או דברים כאלו ואתה מבין עניין אז אין עניין לסבול בשרת וינדוס תתקדם ללינוקס. -
@magicode אא"כ השרת שלך דורש ווינדוס.
ואז שוב אין עניין לסבול בלינוקס.תחילת האשכול הזה הייתה למשתמש פרטי. בשבילו הוא צריך תאכלס.
יש הרבה שבשבילם תאכלס לינוקס זה טוב. וזה מאד תלוי מה השימוש שלהם.צודק לגמרי לגבי עד הסוף של nodejs (הכוונה שלי הייתה שם יותר בכיוון שלא השלמתי את הלימודים.....), אבל עדיין, אני כותב בכמה שפות וכיום הרבה פחות כותב בשפות שאני אוהב.......
לגבי המקצועי + שרת זה ממש תלוי בצרכים של השרת / אפליקצייה. יש מקומות שבהם יש ייתרון מובהק לווינדוס.
ומכאן ועד להציג את זה כטכנולוגייה מיושנת / לא רלוונטית הדרך ארוכה (לא אתה הגדרת את זה כך. אם כי מן הסתם אתה מאמין בזה גם...)
יש דברים שבאמת אפשר לתכנן מלכתחילה את האפליקצייה שתחייה טבעי בלינוקס. וע"ז כתבתי שגם דוטנט חיה כיום טבעי בלינוקס.
לא הייתי פותח כעת מלחמת שפות אין לי כח וזמן לזה... (ומן הסתם גם לך ולשאר לא. במיוחד שהנושא הזה נלעס כבר)אגב רק בלינוקס למדתי נכון להבין מערכת הפעלה. ובלי ספק מי שלומד אותה מהשורש פשוט נהנה כשהוא רואה מערכת הפעלה. אבל זה כבר עניין נוסף......
-
גם אני מעוניין להתפטר ממיקרוסופט ולהיות חייב באופן תמידי או בכיס או בהרגש.
כששהיתי בעולם הלינוקס היתה לי בעיה שהסטודיו החינמי כמו אוטו סטודיו וחביריו לא המירו קבצי וורד באופן מושלם, לא אליהם ולא מהם למייקרוסופט.
נוסף לכך התוכנות הגדולות של יהדות, אוצר החכמה, ואוצרות התורה, נראים כתוכנות כבידות ולא כל כך מתאימים לממשק וירטואלי. לי נראה שלעבוד עם תוכנה על המערכת שעבורה נכתבה, יש לו פחות בעיות מאשר בממשק וירטואלי. למה לשרוף זמן על פיתרון בעיות?
אם מישהו יודע דרך הפעלה טוב לתוכנות החיפוש של בר אילן, DBS, אוצר החכמה ואוצרות התורה על מערכת לינוקס הייתי מאד שמח לשמוע על כך. נדמה שאפילו תורת אמת שהוא Freeware או משהוא דומה לכך אין לו תוכנה ללינוקס.
דרך אגב מי שרגיל יותר לווינדוס ימצא לכאורה ענין להתחיל עם Kubuntu. -
@avi_av
לגבי פייתון אני מסכים לחלוטין.
כתבו ע"ז כבר לפני עשור שחיפשו במה להחליף את פסקל.
משום מה את משרד החינוך לא הצליחו לשכנע. וחבל....לגבי פול סטאק + רלוונטיות, כתבתי מה שאני חושב. ותמיד טוב ועדיף שיהיו דעות שונות.
ככה זה מפרה את הפורום..... -
אבל להצהיר כל פעם על מה אתה מתכוון להשים, זה מיותר.
פיתון לדוג' עושה את זה מצוין.
כל מה שצריך זה להבין שמחלקת int תיתן פונקציות שונות מאשר מחלקת str.לא מסכים.
זה מתכון לבעיות. אא"כ אתה מלאך ולא עושה השמה בטעות......
אכן אני יודע, שהרבה חולקים בזה. וזה בסדר. מותר להם.....