מה העלות של בנית אפליקציה הברדית למוביל לאתר מכירות
-
@מנצפך אמר במה העלות של בנית אפליקציה הברדית למוביל לאתר מכירות:
@zvinissim מה התהליך? זו אפליקציית דפדפן שפשוט מציגה את הדף שאתה מגדיר לה (וכמובן שתוכל להגדיר לה אייקונים).
האם יש אפשרות לתקשר עם האפליקציה לצורך שליטה על המכשיר?קוד קצר
אני אפילו העתקתי אותו רק שיפצרתי אותו קצת
פשוט מה שעשיתי זה עטפתי את האתר כאפליקציה וארזתי אותו בקובץ APK
מרוב שעשיתי פשוט אפילו לא הגדרתי באפליקציה הורדת קבצים לכן באתר שלי אם אתה נכנס ברך הדפדפן אתה יכול להוריד קובץ PDF אבל באפליקציה שאתה לא יכול
הכל תלוי בהרשאות שאתה נותן בקוד.
יש לך גם הגדרה של איקונים ואת ההרשאות אתה נותן לפי הצורך@shukiha אמר במה העלות של בנית אפליקציה הברדית למוביל לאתר מכירות:
יש לי כבר אתר מכירות מותאם מאובטח וכו'
מצויין
אתה צריך רק לארוז אותו לאפליקציה ולקובץ APK@shukiha אמר במה העלות של בנית אפליקציה הברדית למוביל לאתר מכירות:
והמטרה זה להיות נגיש ללקוחות שמשמשים בסמרטפון רק עם אפליקציות
המסקנה שלי בנתיים זה או לעשות מה שהציע למעלה בפייברלדעתי זה טוב לאנשים שמוכנים לשלם צד ג'
יש לך לדעתי יתרונות לטוב ולרעיש לך דוגמאות כאן וכאן
אם תרצה אני יעלה לך יותר מאוחר את האתר שאני השתמשתי ממנו -
@zvinissim
אני לא מבין בתכנות ואין לי זמן להתחיל להיכנס לזה
השאלה אני צריך מישהוא שיעשה לי את זה כולל להעלות לחנויות של גוגל ואפל (אחרי הכל למה לא לפנות לעוד קהל יעד) ושהמערכת תהיה בעברית
אתה יכול לעשות את זה וכמה עלות פלוס מינוס?
והאם בשוטף צריך עוד משהוא בעיות/עדכונים/עלויות? -
בנתיים שלחתי גם להדרן וגם לנתיב שתי אפליקציות שעובדות דרך החברה הזאת שנקראת pushapp
לראות האם הם יפתחו את זה
והם אמרו לי שיש בעיה עם זה לסנן את זה
ולפי איך שהוא בpushapp טוען שהוא רק אורז את זה והדבר היחיד שעובר דרך השרת שלו זה הודעות פוש
@zvinissim @bar @כולם אתם יודעים מה זה אומר האם זה תמיד שעושים בצורה הזאת זה יהיה בעיה מבחינת הסינון
בנתיב לא הסבירו מה ואיך ובהדרן כתבו לי שצריך התערבות מיוחדת של מתכנת -
@clickone אמר במה העלות של בנית אפליקציה הברדית למוביל לאתר מכירות:
@shukiha
אם זה רק עטיפה לאתר (לא מתייחס כעת לפוש) וזה חשוב לך, תבקש מהדרן ונתיב לעטוף את זה בשבילך.
הכמה שקלים שהם יקחו ממך יהפכו אותם לבעלי עניין שהאפליקצייה תהיה אצלם.......לא חשבתי על הכיוון
הם עושים דברים כאילו?
והשאלה למי צריך לפנות שם?
וכמובן צריך לבדוק שזה כמה שקלים -
@shukiha אמר במה העלות של בנית אפליקציה הברדית למוביל לאתר מכירות:
@shukiha
אם זה רק עטיפה לאתר (לא מתייחס כעת לפוש) וזה חשוב לך, תבקש מהדרן ונתיב לעטוף את זה בשבילך.
הכמה שקלים שהם יקחו ממך יהפכו אותם לבעלי עניין שהאפליקצייה תהיה אצלם.......לא חשבתי על הכיוון
הם עושים דברים כאילו?
וכמובן צריך לבדוק שזה כמה שקליםלכאורה הם עושים.
אני יודע על חנות כשרה מסויימת שבמקרים שמבקשים אתרים ואין דפדפן הוא סוגר את האתר בחינם.
מקסימום כאן יביאו לך את הקוד, ותביא להם את זה פתוח שיראו ויסגרו לבד -
הציעו לי לעשות אפלקציה לסמארטפון ששואבת נתונים מהאתר בתשלום חודשי נמוך במקום עלות ראשונית גבוהה
אשמח לשמוע מהמבינים דפה מה העלות של בנית אפליקציה היברדית לסמארטפון שתשאב נתונים מאתר מכירות
ומה המעלות והחסרונות בכל אחת מהאפשרויות
תודה מראש@shukiha ברשותך ישבתי וחשבתי בשעות האחרונות (וגם קראתי בעיון את השרשור) ועדין יש לי יותר שאלות בנושא שלך מאשר תשובות שנתנו כאן (כולל אותי)
אני עדיין לא מצפה ואתה לא חייב שתענה אבל אלו נקודות חשובות וקריטיות האם זה בכלל שווה- מי הציע לך לעשות אפליקציה (האם זו חברה עסקית שיש לה נגיעה בנושא או לקוחות)
- מה הפרוש לשאוב נתונים מהאתר?.
- ראיתי שיש לך גם חנות פיזית - האם עשית פעם חשבון כמה הכנסות יש לך מהחנות הפיזית וכמה הכנסות יש לך מהמכירות דרך האתר?
- האם בדקת את כמות הכניסות שיש לך לאתר וזמן שהות.
- האם הלקוחות שלך הקיימים קונים דרך הטלפון הנייד?
- ראיתי שהאתר שלך בעקרון מותאם לנייד האם אתה חושב להשתמש בדיוק באותו פרופיל האתר או שאתה מצפה לפיתוח יחודי ולנסות לגרום לשינוי התוכן שיהיה שונה הן באתר הרגיל והן באפליקציה או שבשתי המקומות התוכן יהיה שווה?
- האם אתה מצפה שיהיו לך יותר הכנסות אם תשכנע את הלקוחות שלך שיתקינו את האפליקציה או שלא משנה ללקוחות שלך איך הם מזמינים דרך האתר? (או דרך הדפדפן של המובייל)
- האם אתה חושב לשלוח ללקוחות שלך הודעות "פוש" למבצעים?
- האם לאחר שתעשה גרסה ראשונית לתעלה לחנויות אתה חושב לעשות גרסאות נוספת?
- האם מה שאתה משנה באתר אתה רוצה שישתנה אוטומטית באפליקציה?
- כמה לדעתך לקוחות יורידו את האפליקציה למכשיר שלהם? ואיך אתה חושב לשווק אותה ללקוחת שלך?
- האם בדקת אצל בעלי חנויות דומות שעשו משהו דומה וזה עוזר להם במכירות?
13.לפי דעתך תוך כמה זמן תחזיר את השקעתך מפיתוח כזה? - האם לדעתך תשלום קבוע לספק צד ג' יעזור לך לשווק את האפליקציה בכדי לעלות מכירות או שהחברה המפתחת היא רק עוד כלי לשאוב ממך כסף?
- האם מי שכותב לך אפליקציה והוא מעלה אותו לחנות ע"י החשבון שלו. עדיין לפי התנאים זה נקרא שהאפליקציה היא שלו ולא שלך - האם בדקת את הנושא מבחינה משפטית?
- האם החברה שעושה לך את האפליקציה מחתייבת לעבוד ע"פ התנאים של דירגי תוכן רישיונות יצוא לארה"ב וכו' (רק לאחרונה גוגל יוצא לשינוי GDPR)
- מילא גוגל זה פשוט בדקת מה קורה עם אפל? ( זה לא פשוט להכנס לחנות שלהם)
- האם חשבת על רווח והפסד אם אתה עושה פיתוח ע"י מפתח ומקבל קוד מקור או שחברה שעושה לך ושומרת לעצמה את קוד המקור?
- לאיזה סקטורים אתה ממען את האפליקציה (דתי/חרדי/חילוני וכו')
אלו "רק" חלק מהשאלות שעולות לי בראש
למרות שאיני יועץ עיסקי אבל אתה חייב לקחת שיקולים אלו לפני שאתה נכנס לנושא.
אם אתה חושב שאתה בסדר גודל של חנויות שמשתמשים יורידו את האפליקציה וישתמשו בה לפחות פעם בשבוע ותהיה מספיק אטרקטיבית לעומת אפליקציות/אתרים שמשווקים מוצרים כמו שלך אזי כנראה שמשתלם לך.לדעתי צריך לחשוב טוב על הנושא וכמובן לחשוב ולבדוק קודם שהאפליקציה תכנס לחנויות הכשרות
@master אמר במה העלות של בנית אפליקציה הברדית למוביל לאתר מכירות:
@golanart
הם פותחים בעיקר אפליקציות שימושיות לעבודה / לעסקים
כמו בנקים כרטיסי אשראי,דואר וכוהאם מישהו בכלל ניסה לקחת קובץ APK של אתר כזה שעשו לו מעטפת לאפליקציה ולהתקינו ידני ולראות אם זה עובד? -במידה וכן אולי שווה לשווק רק את הקובץ עצמו ללקוחות (המינוס של זה שהלקוחות לא יוכלו לדרג לו את הפליקציה בחנות)
יש לי חבר שנראה לי שיש לו נתיב והוא התקין את הקובץ APK שלי ועובד לו מצויין ועוד חבר שביקש מנתיב שיפתחו לו את האפליקציה שלי וגם אותה פתחו - עכשיו הוא עבר לנטספארק וברמה מסוימת האפליקציה היתה חסומה והוא פתח אותה הגדרות האישיות)שוב פעם אני לא בא להחליט או בא להניע אותך במקומך ובאמת יש כאן חברה מקצועיים שיכולים לתת לך תשובות אבל לפעמים חייבים לראות תמונה מלאה של העסק
-
@shukiha
הם עושים דברים כאילו?
וכמובן צריך לבדוק שזה כמה שקליםלכאורה הם עושים.
אני יודע על חנות כשרה מסויימת שבמקרים שמבקשים אתרים ואין דפדפן הוא סוגר את האתר בחינם.אתה מתכון אורז לאפליקציה?
מקסימום כאן יביאו לך את הקוד, ותביא להם את זה פתוח שיראו ויסגרו לבד
אתה מתכון שמישהוא מפה יארוז ויביא לי את הקוד ואת זה אני יביא להדרן נתיב וכו'
השאלה אם זה כרוך במאמץ מצדם לפי איך שאני מבין הם לא יתאמצו לעשות את זה -
@shukiha
כן אני מתכוון אריזה לאפליקצייה.@shukiha אמר במה העלות של בנית אפליקציה הברדית למוביל לאתר מכירות:
אתה מתכון שמישהוא מפה יארוז ויביא לי את הקוד ואת זה אני יביא להדרן נתיב וכו'
השאלה אם זה כרוך במאמץ מצדם לפי איך שאני מבין הם לא יתאמצו לעשות את זהאני חושב שהמאמץ הוא אפסי. מקסימום תידרש לשלם קצת עבור זה.
שלחתי מייל למישהו שמטפל בכאלה דברים באיזו חנות. אם הוא יגיב לי אני אכתוב לך כאן.בהצלחה
-
@zvinissim
סורי. לא קראתי את מגילת ה... שלך.
כמה דברים.- אם העלות של כל העניין של לארוז את האתר לאפליקצייה, מסתכם בכמה מאות שקלים, אז ממש לא מעניין מי הציע, ומה הוא יכול לעשות יותר / פחות טוב.
ברור שמי שהציע לו יש לו עניין כלכלי בזה. וזה לא בגלל אהבת ישראל שמפעפעת בקרבו של מי שהציע.....
מצד שני בגלל זה הוא שואל כאן.... - מספיק שכמה לקוחות בודדים ירכשו דרך האפליקצייה כי שהוא יכסה את מה שהשקיע שם. @shukiha נשמע לי אדם שקול ומן הסתם הוא יעשה מבצעים רק דרך האפליקצייה (איך הוא יזהה שזה מהאפליקצייה? יש דרכים....)
- גם אם אף אחד לא יוריד ויתקין את האפליקצייה או אף אחד לא ירכוש דרך האפליקצייה ח"ו, זה לא גרוע יותר מפרסום בעיתון חדש שיוצא בעיר שלו. בשניהם הסיכון שווה. באפליקצייה לדעתי יש לו יותר סיכוי
באופן אישי אני הייתי לוקח סיכון ומקים את האפליקצייה. (גם אם היא לא נכנסת לחנויות הכשרות. מדובר בסיכון של כמה מאות שקלים לכל היותר)
אולי רק הייתי עושה לה סאב דומיין ייעודי שבשלב ראשון היה מפנה לאתר הבית שלו, ככה שכעת זה לא יעלה לו כלום. ואם ירצה בעתיד למתג את האפליקצייה באופן שונה מאתר המובייל שלו, הוא יוכל בקלות.נ.ב. סליחה על התגובה הארוכה.
- אם העלות של כל העניין של לארוז את האתר לאפליקצייה, מסתכם בכמה מאות שקלים, אז ממש לא מעניין מי הציע, ומה הוא יכול לעשות יותר / פחות טוב.
-
קודם כל תודה רבה על ההשקעה בלימוד הנושא והתשובות שלא על מנת לקבל פרס
ולענינינו דבר ראשון הנדון לא היה בעיקרו על הנושא העסקי האם שוה לפתוח הפליקציה ולמי
אלא הבנה והשלמה של מה שאני לא יודע
אבל אחרי ההשקעה שלך אני אשתדל לענות לפחות על מה שרלונטי@zvinissim אמר במה העלות של בנית אפליקציה הברדית למוביל לאתר מכירות:
הציעו לי לעשות אפלקציה לסמארטפון ששואבת נתונים מהאתר בתשלום חודשי נמוך במקום עלות ראשונית גבוהה
אשמח לשמוע מהמבינים דפה מה העלות של בנית אפליקציה היברדית לסמארטפון שתשאב נתונים מאתר מכירות
ומה המעלות והחסרונות בכל אחת מהאפשרויות
תודה מראש@shukiha ברשותך ישבתי וחשבתי בשעות האחרונות (וגם קראתי בעיון את השרשור) ועדין יש לי יותר שאלות בנושא שלך מאשר תשובות שנתנו כאן (כולל אותי)
אני עדיין לא מצפה ואתה לא חייב שתענה אבל אלו נקודות חשובות וקריטיות האם זה בכלל שווה- מי הציע לך לעשות אפליקציה (האם זו חברה עסקית שיש לה נגיעה בנושא או לקוחות)
חבר שכבר משתמש איתם לאתר מכירות גדול
- מה הפרוש לשאוב נתונים מהאתר?.
לפי כמה שאני יודע זה נקרא אפליקציה היברידית
דהיינו שזה לא משהוא עצמאי אלא סוג של דפדפן יעודי- ראיתי שיש לך גם חנות פיזית - האם עשית פעם חשבון כמה הכנסות יש לך מהחנות הפיזית וכמה הכנסות יש לך מהמכירות דרך האתר?
אם שאלת החנות הפיזית היא לא שלי
אבל נבדק- האם בדקת את כמות הכניסות שיש לך לאתר וזמן שהות.
- האם הלקוחות שלך הקיימים קונים דרך הטלפון הנייד?
בשביל זה יש אנליטיקס וכו'
- ראיתי שהאתר שלך בעקרון מותאם לנייד האם אתה חושב להשתמש בדיוק באותו פרופיל האתר או שאתה מצפה לפיתוח יחודי ולנסות לגרום לשינוי התוכן שיהיה שונה הן באתר הרגיל והן באפליקציה או שבשתי המקומות התוכן יהיה שווה?
עיין לעיל
- האם אתה מצפה שיהיו לך יותר הכנסות אם תשכנע את הלקוחות שלך שיתקינו את האפליקציה או שלא משנה ללקוחות שלך איך הם מזמינים דרך האתר? (או דרך הדפדפן של המובייל)
אם תבדוק נתונים היום יותר מחמישים אחוז זה מהמובייל
- האם אתה חושב לשלוח ללקוחות שלך הודעות "פוש" למבצעים?
כן
- האם לאחר שתעשה גרסה ראשונית לתעלה לחנויות אתה חושב לעשות גרסאות נוספת?
לא חושב שזה רלוונטי אם זה אפליקציה היברידית
- האם מה שאתה משנה באתר אתה רוצה שישתנה אוטומטית באפליקציה?
לעיל
- כמה לדעתך לקוחות יורידו את האפליקציה למכשיר שלהם? ואיך אתה חושב לשווק אותה ללקוחת שלך?
בנתים בחנויות הכשרות נציב הדרן וכו'
- האם בדקת אצל בעלי חנויות דומות שעשו משהו דומה וזה עוזר להם במכירות?
13.לפי דעתך תוך כמה זמן תחזיר את השקעתך מפיתוח כזה? - האם לדעתך תשלום קבוע לספק צד ג' יעזור לך לשווק את האפליקציה בכדי לעלות מכירות או שהחברה המפתחת היא רק עוד כלי לשאוב ממך כסף?
- האם מי שכותב לך אפליקציה והוא מעלה אותו לחנות ע"י החשבון שלו. עדיין לפי התנאים זה נקרא שהאפליקציה היא שלו ולא שלך - האם בדקת את הנושא מבחינה משפטית?
האפליקציה שלהם וזה חלק מהנדון
- האם החברה שעושה לך את האפליקציה מחתייבת לעבוד ע"פ התנאים של דירגי תוכן רישיונות יצוא לארה"ב וכו' (רק לאחרונה גוגל יוצא לשינוי GDPR)
חיובי
- מילא גוגל זה פשוט בדקת מה קורה עם אפל? ( זה לא פשוט להכנס לחנות שלהם)
חיובי
- האם חשבת על רווח והפסד אם אתה עושה פיתוח ע"י מפתח ומקבל קוד מקור או שחברה שעושה לך ושומרת לעצמה את קוד המקור?
זה הנידון
- לאיזה סקטורים אתה ממען את האפליקציה (דתי/חרדי/חילוני וכו')
לעיל
אלו "רק" חלק מהשאלות שעולות לי בראש
למרות שאיני יועץ עיסקי אבל אתה חייב לקחת שיקולים אלו לפני שאתה נכנס לנושא.
אם אתה חושב שאתה בסדר גודל של חנויות שמשתמשים יורידו את האפליקציה וישתמשו בה לפחות פעם בשבוע ותהיה מספיק אטרקטיבית לעומת אפליקציות/אתרים שמשווקים מוצרים כמו שלך אזי כנראה שמשתלם לך.לכן אני פונה בנתיים לאילו שאין דפדפן
לדעתי צריך לחשוב טוב על הנושא וכמובן לחשוב ולבדוק קודם שהאפליקציה תכנס לחנויות הכשרות
@golanart
הם פותחים בעיקר אפליקציות שימושיות לעבודה / לעסקים
כמו בנקים כרטיסי אשראי,דואר וכוהאם מישהו בכלל ניסה לקחת קובץ APK של אתר כזה שעשו לו מעטפת לאפליקציה ולהתקינו ידני ולראות אם זה עובד? -במידה וכן אולי שווה לשווק רק את הקובץ עצמו ללקוחות (המינוס של זה שהלקוחות לא יוכלו לדרג לו את הפליקציה בחנות)
כמו שכתבתי למעלה תלמד יותר את הנושא של אפליקציה היברידית
יש לי חבר שנראה לי שיש לו נתיב והוא התקין את הקובץ APK שלי ועובד לו מצויין ועוד חבר שביקש מנתיב שיפתחו לו את האפליקציה שלי וגם אותה פתחו - עכשיו הוא עבר לנטספארק וברמה מסוימת האפליקציה היתה חסומה והוא פתח אותה הגדרות האישיות)
שוב פעם אני לא בא להחליט או בא להניע אותך במקומך ובאמת יש כאן חברה מקצועיים שיכולים לתת לך תשובות אבל לפעמים חייבים לראות תמונה מלאה של העסק
-
יש לי אחת כזו
עדיין תמיד יש מה לשפר
אפשר לבנות אותה בחלקים. קודם לבנות את המעטפת ולאחר מיכן את הפושים והרי לך 2 גירסאות -
@zvinissim אמר במה העלות של בנית אפליקציה הברדית למוביל לאתר מכירות:
יש לי אחת כזו
אז כנראה לא הבנתי את השאלה שלך
עדיין תמיד יש מה לשפר
אפשר לבנות אותה בחלקים. קודם לבנות את המעטפת ולאחר מיכן את הפושים והרי לך 2 גירסאותלמה לא לעשות את זה מראש?
אבל כמו שכתבת תמיד יכול להיות שיפורים ועדכונים שגם עולים כסף
ולכן לכאורה תשלום של 50\100 ש"ח בחודש יותר כדאי הבעיה זה החנויות הכשרות -
יש כאן אדם עם דירוג טוב שכותב שהוא עושה אפליקציה לאתר בין 5$--60$. הוא גם מעלה את זה לחנויות של גוגל ואפל,
הוא כותב שיש גם אפשרות של הודעות דחיפה.
לכאורה זה מתאים, רק צריך לסכם איתו שאם יש לחצנים אז שיוכלו לעשות אותם בעברית,
אם נכנסים דרך הקישור הזה ופותחים חשבון ומבצעים הזמנה אני מקבל תגמול.הזמנתי אצלו* אפליקצית מעטפת לאתר. הכל נראה מעולה. רק נקודה אחת:
אם רוצים לבצע הורדה של קובץ מתוך האתר, זה לא מוריד ישירות מהאפליקציה רק מעביר אותך לדפדפן (משהו שגם אמור להוות בעיה בסמארטפון כשר). לטענת המפתח הנ"ל, אין אפשרות בקונסטלציה של אפליקציה מסוג זה שיהיה הורדה של קובץ ישירות מתוך האפליקציה.
יש כאן למישהו מושג אם הוא צודק? כי אם מישהו כאן יודע איך לעשות זאת וכמה זה אמור לעלות, אולי יהיה לי שווה לקנות מהמפתח את קוד המקור לצורך התיקון הספציפי הזה של עניין הורדת הקובץ.
אודה לכל עזרה!
נ.ב. איך עושים אזכור לחברי פורום תכנות?*@master גילוי נאות, כבר היה לי חשבון בפייבר אז לצערי לא יכולתי לתת לך תגמול על אף שמאוד רציתי. בכל אופן, תודה לך על ההפניה!