תשלום ביטוח לאומי לעצמאי ושכיר ביחד
-
כדי להיות מוגדר כעצמאי יש לעבוד:
או מעל 20 שעות בשבוע,
או מעל 12 שעות והכנסה של מעל 1,486,
או הכנסה מעל 4,953.כלומר, אם אתה עובד כעצמאי פחות מ12 שעות והכנסה של פחות מ4,953,
או פחות מ20 שעות והכנסה של פחות מ1,486
אינך נחשב לעצמאי וההכנסה העסקית נחשבת להכנסה אחרת, לא מעסק.הכנסה כזו פטורה עד לסכום של 2,477 ועל מה שמעבר לה (עד לתקרה של 4,953 שבה הוא הופך לעצמאי) ישלם 12%.
-
@beri-zip אמר בתשלום ביטוח לאומי לעצמאי ושכיר ביחד:
אפשר לעשות את זה להפך שאת השיעור הגבוה ישלמו מתוך השכיר (שאז חצי על חשבון המעסיק) ואת השיעור הנמוך ישלמו בעצמאי - דהינו להגדיר את העצמאי כמקום העבודה העיקרי ?
אין אפשרות כזו.
-
@רואת-חשבון
אלא אני תמיד ישלם בתוך עצמאי את הסכום הגבוה?
ואגב במס הכנסה אין התחשבות במספר נפשות ומצב אישי -משהו כמו נקודות זיכוי של מס הכנסה? -
@beri-zip כעצמאי תשלם תמיד את החלק הגבוה. כן.
אין כל דרך לפני השומה הסופית לדעת את סכום הכנסתך המדוייק כעצמאי ולכן לא ניתן להגדיר את המעסיק כשלב שני.במס הכנסה יש הטבות מס רבות, בשני מישורים: ניכויים וזיכויים.
ניכויים אלו תשלומים ששילמת שנותנים לך מעין הוצאה = מפחיתים מההכנסה (כגון התשלומים שלך לביטוח לאומי כעצמאי)
זיכויים אלו הנחות מהמס הסופי, כולל נקודות זיכוי (תושב, ילדים, עולה חדש, תואר אקדמאי....), תרומות לעמותות מוכרות, אחוז מההפרשות לפנסיה ועוד. -
@רואת-חשבון אמר בתשלום ביטוח לאומי לעצמאי ושכיר ביחד:
במס הכנסה יש הטבות מס רבות, בשני מישורים: ניכויים וזיכויים.
ניכויים אלו תשלומים ששילמת שנותנים לך מעין הוצאה = מפחיתים מההכנסה (כגון התשלומים שלך לביטוח לאומי כעצמאי)
זיכויים אלו הנחות מהמס הסופי, כולל נקודות זיכוי (תושב, ילדים, עולה חדש, תואר אקדמאי....), תרומות לעמותות מוכרות, אחוז מההפרשות לפנסיה ועוד.שאלתי אם יש משהו כזה בביטוח לאומי
-
@beri-zip לא.
ביטוח לאומי נגזר באופן סופי על פי המעמד (שכיר/עצמאי/לא עונה להגדרה) בשיעורים שנקבעו. -
@רואת-חשבון תודה רבה
-
@רואת-חשבון רק זה ממש מוזר שאדם בודד ישלם כמו אדם עם 10 ילדים
-
@beri-zip עד לפני 3 שנים גם מס הכנסה שילם אב ל10 ילדים בדיוק כמו אדם בודד.
עם הזמן נעשו שינויים. אולי יום יבוא וגם בדמי הביטוח הלאומי יחול שינוי. -
@רואת-חשבון שאלה נוספת (מקווה שאחרונה)
החישוב של הביטוח לאומי הוא שנתי או חודשי ? (גם לגבי ה 5900 של דמי ביטוח מזעריים וגם לגבי ה 1486 של להחשב עצמאי) -
@beri-zip החישוב של ביטוח לאומי הוא חודשי,
אבל חישוב ההכנסה החודשית לעצמאי היא ממוצע לחודשי העבודה בשנה.
בסוף השנה נלקחת ההכנסה החייבת שדווחה למס הכנסה ומחולקת ל12 (או פחות אם פתח את העסק במהלך השנה, או אשה שיצאה לחל"ד וכד'). ההכנסה החודשית הממוצעת שהתקבלה תילקח בחשבון בכל חישוב שהוא (קביעת ההגדרה, חישוב דמי הביטוח, קצבאות מחליפות שכר).
כאשר עצמאי הוא גם שכיר, לצורך חישוב דמי הביטוח ההכנסה הממוצעת שחושבה מתווספת להכנסה החודשית כשכיר בכל חודש בנפרד, כך שאם בחודש אחד המשכורת הייתה 4,000 ובחודש אחר 8,000, החישוב של דמי הביטוח מההכנסה כעצמאי יהיה שונה מחודש לחודש. -
@רואת-חשבון
איך זה יכול להיות?
זה מה שרשמו לי בביטוח לאמי על העיסוק כעצמאי
השאלה למה הם גובים 17.83% ומה קורה עם ההכנסה מעל **** ש"ח ?
אגב הם רוצים מקדמה של *** ש"חלהלן הסבר על אופן חישוב מקדמות דמי הביטוח:
הנך מבוטחת כעובדת עצמאית ועובדת שכירה.
הכנסתך כעצמאית חושבה לפי הצהרה בסך **** ש"ח לתקופה: 2/2018.
ההכנסה השנתית המוערכת לשנת 2018 היא ***** ש"ח.
הכנסתך החייבת בדמי ביטוח, חושבה לאחר הפחתה עפ"י סעיף 345 לחוק.
שיעורי דמי הביטוח החלים עליך הם: %17.83 מהכנסתך החודשית עד ***** ש"ח.
-
@beri-zip
סיכום הנתונים הוא כך:- ההכנסה מבוטחת כעצמאית, ככל הנראה בשל שעות עבודה רבות בשבוע.
- המדרגה הראשונה מנוצלת במלואה כשכירה (הכנסה של 5,944 לפחות)
- דמי ביטוח במדרגה השנייה לעצמאי הם 17.83%. בחוק ביטוח לאומי נקבעה הפחתה של סכום מסויים בגין הפקדות מותרות לגמל. במקרה שלך הופחת סכום של 88 ש"ח מההכנסה ורק 1,312 חייבים בדמי ביטוח.
-
@רואת-חשבון
דבר ראשון מאיפה הם יודעים שבתור שכירה היא מרויחה יותר
דבר שני היא לא מפרישה לגמל -
@beri-zip
הם מקבלים נתונים מהמעסיק אחת לחצי שנה.
אם הנתונים השתנו ממש לאחרונה וההכנסה כשכירה נמוכה מ5,944 אפשר לעדכן אותם באמצעות שליחת תלוש שכר.
בנוגע להפחתה, מופחת הסכום המותר לניכוי, ולא הסכום שהופרש בפועל. -
@רואת-חשבון
לא היה פעם בחצי שנה אחרונה שההכנסה עברה את 5944 וגם לפני שבוע הגשתי תיאום ביטוח שבסה"כ גם היה נמוך מהסכום הנ"ל
השאלה רק אם הם באמת גבו מידי הרבה מתי ואך זה חוזר אליי (כי אם זה חוזר מעצמו בסוף השנה אני לא יריב איתם על זה אבל אם כדי לקבל את זה בחזרה זה תהליך מסובך אז אני יריב איתם כבר עכשיו) -
@beri-zip עצמאי מגיש דוח שנתי למס הכנסה, השומה שיוצאת עוברת לביטוח לאומי והם מעדכנים את החישוב בהתאם.
האם יש סיבה שהגדרתם הכנסה נמוכה כל כך כעצמאית?
אם עובדת פחות מ20 שעות שבועיות יכולה שלא לשלם על זה. -
@רואת-חשבון אמר בתשלום ביטוח לאומי לעצמאי ושכיר ביחד:
האם יש סיבה שהגדרתם הכנסה נמוכה כל כך כעצמאית?
אם עובדת פחות מ20 שעות שבועיות יכולה שלא לשלם על זה.כן כתבתי 20 שעות שבועיות כדי שיקבלו על זה חופשת לידה
כי אם בסוף ההכנסה תהיה יותר הם יגבו את זה בסוף השנה ולא ישלמו על זה חופשת לידה -
@רואת-חשבון אמנם חשבתי שהם גובים על זה רק 6% עכשיו שהם גובים 18% אני צריך לבדוק אם זה משתלם
-
@רואת-חשבון ועוד דבר השאלה איך מחשבים את השעות? זה רק לפי הדיווח או שהם יכולים לבדוק את זה
דבר שני העסק של אשתי' השאלה אם אני נכנס גם בתוך עובד איתה בעסק (בתור המנהל הכספי) איך מתחלקים החיובים וגם האם זה יעשה לי בעיות עם קבלת דתות כאברך כולל?