מהירות WIFI בסיב אופטי
-
היי לכולם,
יש לי ראוטר Archer VR600 ואני רוצה לבדוק מעבר לסיב אופטי (כיום נחושת)
יש לו WIFI של 5G
האם המחשבים המחוברים אליו דרך WIFI יקבלו את מלוא המהירות של הסיב? דהיינו 1000 מגה?
או שחייבים דווקא חיבור קווי?
איך אני יכול לבדוק את זה מראש?
במידה ולא, אני יכול לקנות מתאם USB כלשהוא (כמו USB של WIFI) שיתן לי מהירות של גיגה?
תודה מראש -
@A0533057932
נראה שהראוטר תומך בסיב, תקן אותי אם אני טועה, תודה:
-
@UA כתב במהירות WIFI בסיב אופטי:
היי לכולם,
יש לי ראוטר Archer VR600 ואני רוצה לבדוק מעבר לסיב אופטי (כיום נחושת)
יש לו WIFI של 5G
האם המחשבים המחוברים אליו דרך WIFI יקבלו את מלוא המהירות של הסיב? דהיינו 1000 מגה?
או שחייבים דווקא חיבור קווי?
איך אני יכול לבדוק את זה מראש?
במידה ולא, אני יכול לקנות מתאם USB כלשהוא (כמו USB של WIFI) שיתן לי מהירות של גיגה?
תודה מראשגם לו יצוייר ש ה WIFI תומך ב 1000 מגה (מה שקשה לי להאמין) אך אם הכרטיס רשת במחשב תומך רק ב 300 מגה אז אתה תקבל רק 300 מגה ולא יותר
הכל הולך לפי החומרה הנמוכה ביותר -
@zvinissim כתב במהירות WIFI בסיב אופטי:
גם לו יצוייר ש ה WIFI תומך ב 1000 מגה (מה שקשה לי להאמין)
אין לי מושג למה קשה לך להאמין אבל זה תומך ב1700 (יש לי מודם עד 3200)
אך אם הכרטיס רשת במחשב תומך רק ב 300 מגה אז אתה תקבל רק 300 מגה ולא יותר
הכל הולך לפי החומרה הנמוכה ביותרברוב המחשבים מה3 שנים האחרונות יש תמיכה ב2.4 Gbps
וגם 6 שנים כבר (ואפילו יותר) זה 867 Mbps -
בכל ההתעסקות של סיב אופטי בציוד פרטי, צריך משנה זהירות לפני המלצות חד משמעיות.
א. לדעתי, בלי WiFi 6 אין מה לצפות מהWifi לפחות לקבל את מלוא המהירות, לפחות במקרה של ג'יגה, אבל זו הבעיה הקטנה.
מה זה "ראוטר תומך סיבים"?
האם אתה מצפה שיהיה כניסה SFP בראוטר? לכאורה לא.
בכלל, מה למעשה המטרה בשימוש בציוד פרטי בסיב, לרוב, זה לחסוך את העלות של הראוטר של הספק.במקרה כזה, הספק צריך לספק לכם מתאם סים, שאליו נכנס הסיב בפועל (GPON) ויוצא ממנו JR45 רגיל.
את החיבור בפועל עושים עם PPPoE או אפילו DHCP.
בשתי אלה, לא חושב שיש ראוטר כמעט שאפשר לומר עליו "לא תומך סיבים", כי DHCP זה וודאי קיים, וPPPoE גם נפוץ מאד מאד.
כל השיקול לשדרג ראוטר, אני הייתי הולך על שתי סוגי שדרוג:
1: ראוטר שתומך בכניסת סיב GPON + הזדהות, ואז יש לי 0 עלויות על ציוד לספק, או כל התערבות של הספק בציוד שלי. הבעיה בזה, שהספקים לא עושים את זה, ולא יאקטבו ציוד פרטי שלך, אלא יתנו לך מתאם (גם זה, בקושי).
2: שדרוג של הראוטר בלבד, שזה כמו שאמרתי, מבחינת יתאים - כמעט כל ראוטר יתאים, כדי לקבל מהירות מכבדת, צריך wifi 6 בשתי הצדדים וכל זה, וגם אז - לא תקבלו באמת 1G באלחוטי מכל מרחק..בכל מקרה,
ראוטר עם wifi 6 זה לא סיפור יקר מאד, ולדעתי אם יש לך ציוד קצה, זה אומר מחשבים או פאלפונים שיתחברו לרשת, שרוצים לקבל באלחוטי את מלא רוחב הפס, כדאי להשקיע.בכל מקרה, תמיד אפשר להתקדם, זה עוד פלוס שאתה לא נעול על ציוד של הספק.