בעקבות האשכול תבניות של API - איזה תחליף יש לnode.js ??
-
בעקבות האשכול תבניות של API
@dovid אמר בתבניות של API:
התשובה שלי היא שאין משתמשי nodejs שפותחים פרוייקטים חדשים לעיתים קרובות בכלל. בדיוק מהסיבה שזה nodejs. אני די קרוב לודאי שאין מפתחי Nodejs שמבצעים ישירות עבודות עבור לקוחות פרטיים (לאפוקי חברות תוכנה). אתה מבין טוב שאתה מאוד מאוד לבד.
אשמח לדעת איזה תחליף מומלץ לפרויקט מהיר במקום node.js (מכיר רק j.s..)
-
@ב-ל אמר בבעקבות האשכול תבניות של API - איזה תחליף יש לnode.js ??:
בעקבות האשכול תבניות של API
@dovid אמר בתבניות של API:
התשובה שלי היא שאין משתמשי nodejs שפותחים פרוייקטים חדשים לעיתים קרובות בכלל. בדיוק מהסיבה שזה nodejs. אני די קרוב לודאי שאין מפתחי Nodejs שמבצעים ישירות עבודות עבור לקוחות פרטיים (לאפוקי חברות תוכנה). אתה מבין טוב שאתה מאוד מאוד לבד.
אשמח לדעת איזה תחליף מומלץ לפרויקט מהיר במקום node.js (מכיר רק j.s..)
תמיד יש את וורדפרס הותיקה והפופולרית והבלתי נסבלת לדעתי. לפרוייקטים מהירים זו החלופה שרבים בוחרים בה.
-
לא רק לרפוייקטים מהירים בכלל (זה לא כה מהר לפתח שמה..)
בארץ רוב העבודות הבינוניות נעשות על וורדפרס.
כל גוף שאיננו מספיק גדול בשביל לפתח לעצמו, ואיננו בעל תקציב לקחת חברה רצינית ביותר, מוצא את עצמו בסוף עם וורדפרס למרות שהתשלום לא פעוט כלל.
אני מזמין אתכם לבדוק על גופים ישראלים באיזו שפה בנויה האתר, הרוב המכריע זה וורדפרס. -
@dovid אמר בבעקבות האשכול תבניות של API - איזה תחליף יש לnode.js ??:
בארץ רוב העבודות הבינוניות נעשות על וורדפרס.
כל גוף שאיננו מספיק גדול בשביל לפתח לעצמו, ואיננו בעל תקציב לקחת חברה רצינית ביותר, מוצא את עצמו בסוף עם וורדפרס למרות שהתשלום לא פעוט כלל.
אני מזמין אתכם לבדוק על גופים ישראלים באיזו שפה בנויה האתר, הרוב המכריע זה וורדפרסלמה אנחנו מחוייבים לנורמות הישראליות? או שזה מוכיח על מציאות אובייקטיבית?
אגב, אין פה בפורום משתמשי Laravel? יש דברים טובים להגיד עליו (פריימוורק צד שרת עם batteries included ב-PHP).
ומה עם django? או אבי הפריימוורקים ruby on rails? -
@dovid אני מכיר את העובדות. ו @yossiz לא מדובר רק על הישראלים, אלא על 42% מהאתרים בעולם.
אני רק אמרתי שלפרוייקטים מהירים זו כנראה כיום החלופה האולטימטיבית. בעוד לפרוייקטים גדולים יותר - הרבה בוחרים בוורדפרס לא בגלל שזה הפתרון הטוב ביותר אלא כי זה הזמין ביותר. ומתחילים לעשות בו בלי סוף התאמות כדי לעקם אותו לצרכים שלהם. -
החלטתי לכתוב לרן בר-זיק, הוא מתעסק הרבה בשוק הלימוד והתעסוקה, בפרט של אוטוטדידקטים וחרדים וכדו'. להלן תשובתו:
הי דוד,
ראשית, נעים להכיר
שנית, קח את העצה שלי בערבון מוגבל ועם הדיסקליימרים הרגילים.למרבה הצער עולם הפרילנסרים מורכב ברובו, בטח בישראל, מעבודות וורדפרס/PHP. זה לא אומר שאי אפשר לכתוב וורדפרס ברמה אולטרא גבוהה ואי אפשר להרוויח כסף רב מזה. אבל זה השוק כרגע. יש עבודותNode.js. אבל הן בהיקף מצומצם, ליעוץ בלבד או כפרילנסר שמגיע לעבוד כתגבור לצוות.
יש את קבוצת Node.js בפייסבוק, אולי שווה להתייעץ גם איתם. כאמור לא כל החוכמה נמצאת אצלי.
רן
-
@davidnead אמר בבעקבות האשכול תבניות של API - איזה תחליף יש לnode.js ??:
החלטתי לכתוב לרן בר-זיק, הוא מתעסק הרבה בשוק הלימוד והתעסוקה, בפרט של אוטוטדידקטים וחרדים וכדו'. להלן תשובתו:
הי דוד,
ראשית, נעים להכיר
שנית, קח את העצה שלי בערבון מוגבל ועם הדיסקליימרים הרגילים.למרבה הצער עולם הפרילנסרים מורכב ברובו, בטח בישראל, מעבודות וורדפרס/PHP. זה לא אומר שאי אפשר לכתוב וורדפרס ברמה אולטרא גבוהה ואי אפשר להרוויח כסף רב מזה. אבל זה השוק כרגע. יש עבודותNode.js. אבל הן בהיקף מצומצם, ליעוץ בלבד או כפרילנסר שמגיע לעבוד כתגבור לצוות.
יש את קבוצת Node.js בפייסבוק, אולי שווה להתייעץ גם איתם. כאמור לא כל החוכמה נמצאת אצלי.
רן
אני ממש מתוסכל...
השקעתי כזה הרבה שעות ללימוד ותרגול בnode.js (ובj.s בכלל)
כי כולם אומרים (כולל בפורום דידן) שphp זה שפה ישנה ודוחה ו-וורדפרס זה סתם המוני ופשוט
ותכלס' מתברר לי שאני ממש בצד הלא נכון של הכביש... -
הי דוד,
ראשית, נעים להכיר
רן
אני ממש מתוסכל...
כי כולם אומרים (כולל בפורום דידן) שphp זה שפה ישנה ישנה ודוחה ו-וורדפרס זה סתם המוני ופשוט
ותכלס' מתברר לי שאני ממש בצד הלא נכון של הכביש...תבין אתה השקעת כמה שעות, אני השקעתי שנתיים תמימות. לכן אני מסרב לוותר בקלות. בסוף אמצע את דרך האמצע להסתדר. רק חשוב לי שזה יהיה לפי סטנדרטים מקובלים בעולם המקצועי ולא שאמציא לי דרכים אישיות שלא יהיה לי מה לעשות איתם מחוץ למשרד האישי שלי.
עריכה - זה כמובן לא מדוייק. אתה בצד הלא נכון רק אם אתה רוצה להיות עצמאי. אם אתה רוצה להשתלב בחברות רציניות יותר אז רכשת כלי מצוין.
-
אתה בצד הלא נכון רק אם אתה רוצה להיות עצמאי. אם אתה רוצה להשתלב בחברות רציניות יותר אז רכשת כלי מצוין.
עובד רק אחה"צ . כך שאני לא רואה את עצמי עובד כשכיר בחברה מסודרת
-
הי דוד,
ראשית, נעים להכיר
רן
אני ממש מתוסכל...
כי כולם אומרים (כולל בפורום דידן) שphp זה שפה ישנה ישנה ודוחה ו-וורדפרס זה סתם המוני ופשוט
ותכלס' מתברר לי שאני ממש בצד הלא נכון של הכביש...אני מקווה שPHP לא תשאר הצד ה"נכון" של הכביש בעוד עשר שנים
ושיקומו פריימרוקים טובים בשפות אחרות.
למעשה גם היום לא כל העצמאיים בצד שרת עובדים עם PHP
ואדרבה נראה לי שפרויקטים ארוכי טווח לא נמצאים דווקא בPHP
כי אם זה פרוייקט ארוך ורציני לדעתי לא חכם לבנות אותו בPHP.
ואם אתה שואל אותי אני אוהב יותר את הפרוייקטים הארוכים ולא לחפש לקוח חדש כל חודש. -
@ב-ל נראה לי שתסכולך לא במקום.
מה התחדש לך כאן?
לפני הדיון האחרון חשבת שפרוייקטים חדשים בנוד מסתובבים חופשי לכל מי שרוצה?
ידעת שזה יותר עבודה מאתר וורדפרס מתבנית, וממילא ידעת שזה משהו פחות נפוץ.
אף אחד לא אמר שזה לא קיים, רק שזה לא רוב העבודות בתחום. בסדר. גם מפתחי נוד טובים הם פחות נפוצים.בכל מקרה ההשקעה שלך לא הולכת לשום מקום. מה שקיבלת שווה הרבה. אתה מכיר שפה, פריימוורק, וכלים שלא הולכים לשום מקום מהר.
אם תראה שלא הולך לך למצוא קליינטים, תמיד תוכל ללמוד להקים אתרי וורדפרס.
-
@yossiz אמר בבעקבות האשכול תבניות של API - איזה תחליף יש לnode.js ??:
ידעת שזה יותר עבודה מאתר וורדפרס מתבנית, וממילא ידעת שזה משהו פחות נפוץ.
זה לא הופנה אלי אבל אשיב מצידי: לא, לפחות אני לא לקחתי בחשבון עד כמה מחד מתאפשר ליצור בוורדפרס דברים מתקדמים ולא סטנדרטיים ועד כמה זה קל ונפוץ. חשבתי שגם בוורדפרס צריך להיות מתכנת ברגע שזה אתר שקצת יוצא מהקופסה של חנות/בלוג וכדו'. וממילא לא לקחתי בחשבון שמרבית הפרוייקטים שאקבל כעצמאי לא יתאימו למידה של NODE.
וגם, לא לקחתי בחשבון שבNODE אין תחליפים ראויים מספיק, זו הרי שפה פופולרית מספיק. -
אני מרגיש שלא בנוח עם ההספדים שהולכים פה, אני מרגיש שזה לא מוצדק. אין לי מספיק ידע על השוק, אבל זה מרגיש לי מוגזם.
גם אני. אבל אני לא שומע ממישהו מוצא אחר. התייעצתי הרבה וחפרתי הרבה. מחכה לישועה.
-
אני מרגיש שלא בנוח עם ההספדים שהולכים פה, אני מרגיש שזה לא מוצדק. אין לי מספיק ידע על השוק, אבל זה מרגיש לי מוגזם.
אני מזדהה עם אי הנוחות שלך, אולי בגלל חוסר ניסיון שלי, אבל נראה לי שהמספידים כאן גם לא מדברים מתוך עודף ניסיון
לא מבין על מה המהומה, יש לכם כלי רב עוצמה ביד, מה חסר לכם?
לקוח מבקש אתר תדמית \ חנות \ בלוג? בונים בוורדפרס בכמה דקות
אם זה מצריך תכנות של יותר מעשר שורות קוד, לא נוגעים בוורדפרס ולא ב PHP, קונים תבנית עיצובית בכמה דולרים שמותאמת לקליינט שאתם מכירים (אנגולר \ VUE) ובונים לה שרת.
במקרה הכי גרוע, משלבים אתר וורדפרס עם אפליקצית רקע שיכולה להיות כתובה בנוד, זה יכול רק להועיל לביצועים -
גם אני. אבל אני לא שומע ממישהו מוצא אחר. התייעצתי הרבה וחפרתי הרבה. מחכה לישועה.
אני במקומך הייתי מרים את המערכת המקבילה לוורדפרס, בנוד.
או בפרטי או בעבודת צוות. (עוד יותר לא מסובך אם כמה מהמוכשרים דאתרא הדין יעשו בשיתו"פ).
לכאו' הייתי עושה את זה גם עכשיו, רק שיש לי מדי הרבה תכניות לפני... -
@chagold אמר בבעקבות האשכול תבניות של API - איזה תחליף יש לnode.js ??:
אני במקומך הייתי מרים את המערכת המקבילה לוורדפרס, בנוד.
או בפרטי או בעבודת צוות. (עוד יותר לא מסובך אם כמה מהמוכשרים דאתרא הדין יעשו בשיתו"פ).
לכאו' הייתי עושה את זה גם עכשיו, רק שיש לי מדי הרבה תכניות לפני...לא בטוח שזה מתאים, PHP מתאימה לשרתים שיתופיים בגלל שהקוד מנותק מהשרת אפאצ'י, נוד היא עצמה שרת, יותר מסובך להרים אותה על שרת שיתופי, זה לא יצבור פופולריות כמו וורדפרס