הזמנה גדולה מעלי באבא וארבעים השודדים:)
-
@איש-יהודי אמר בהזמנה גדולה מעלי באבא וארבעים השודדים:):
@מוטי-מן או שתזמין ב2 הזמנות באיחור של כמה ימים
בראיון ביתד לפני זמן רב נאמר ע"י נציג מס הכנסה שהבדיקה היא רבעון.
הכי כדאי תפצל ותזמין אחד על שמך ןהשאר על חבר לכתובתו. -
ציטוט ממקום אחר:
ניתן לייבא ביבוא אישי משלוח שערכו עד אלף דולר, עד 30 יחידות מאותו סוג במשלוח. במשלוח שערכו עולה על אלף דולר ניתן לייבא עד חמש יחידות מאותו סוג במשלוח.
האם ניתן לייבא כל יום עשרות מוצרים זהים בכיף?
לא. קודם כל, משלוחים שיישלחו מאותו ספק לאותו יבואן בהפרש של עד 72 שעות ביניהם נחשבים כבר היום כמשלוח אחד. בנוסף, הוחלט שיבוא יחידת מוצר שערכה 200 דולר ומטה יוגבל ל-30 יחידות ברבעון. כמו כן, הוחלט שיבוא של יחידת מוצר שערכה עולה על 200 דולר יוגבל לחמש יחידות בשנה קלנדרית.
האם עדיין נשלם מסים?
כן. מע"מ מעל 75 דולר ומכס מעל 500 דולר -
מניסיון, תוכנית השילוח של אלי אקספרס לא קיימת בעלי בבא כך שאתה חייב לשלוח עם פדקס/DHL ודומיהם.
בחברות אלו כל פריט נבדק במכס ולא רק בדיקה רנדומלית.
כיוון שהכמות גדולה משימוש אישי היזהר שלא להצהיר שמיועד למסחרי אחרת החבילה תחוייב במכס. הקוץ הגדול יותר הוא עלויות הטיפול שהחברות גובות. לפני זמן קצר חוייבתי על חבילה של 60 דולר מכס+ 200 ש"ח "דמי טיפול" (פדקס).
כמדומה שDHL הכי קלים בעניינים אלו. ואם תצליח לשלוח עם חברה סינית כמו קיינאו [שאלי אקספרס שולחים איתם] רוב הסיכויים שכלל לא יבדק במכס.
בעבר עם DHL פעם אחת לא חוייבתי.
המלצה: תשלם דרך עלי בבא בלבד. אל תסמוך על המוכר. וכן הקפד על תכתובת דרך הצ'ט של עלי בבא ולא במייל בלבד. (או לפחות את הדברים החשובים תשלח שוב משם) -
ברוכים הבאים לעולם הייבוא המסחרי.
דבר ראשון תשאל את המוכר מה ה FH code של המוצר.
זה נקרא בעברית "פריט מכס".
תחפש בספר המכס של רשות המיסים מה האישורים/מכס שנדרש למוצר זה.
(יש אישורים של משרד תקשורת/מכון תקנים/משרד תחבורה/ וכו)
ייתכן שלא נדרש שום אישור למוצר שלך.
ואז אתה יודע שבכלל שווה לך לייבא את זה מסחרי.אם צריך אישורים ותקינות זה נושא אחר וצריך לבדוק אם בכלל יש היתכנות כלכלית.
יש עוד הרבה דברים. כרגע אין לי זמן לרשום.
בשורה תחתונה, אם תוכל לייבא את זה באופן אישי, עדיף לך עשרות מונים.
אם אתה מביא עד 30 יחידות ברבעון (מוצר שכל יחידה פחות מ 200$) אני מאמין שלא תהיה לך בעיה.עדיין יש הרבה עמלות לחברת השילוח, עמילות מכס וכו.
-
@יוסף1111 גם אני מצטרף להנ"ל
מניסיון של כמה פעמים. פדקס נוראיים!!!! DHL בסדר.
לגביי הבדיקות במכס... אגלה לכם סוד. בחברות השילוח האלו, לא מעבירים כלום למכס. בכל חברה יש "עמיל מכס" סוג של נאמן על המכס. הוא בודק. האינטרס שלו להיות יותר צדיק מהאפיפיור, כדי שבמכס לא יחטפו עליו "ג'ננה"
במקרה שהיה לי עם פדקס, עקפתי אותם ושחררתי את החבילה דרך המכס עצמו. חסכתי מאות שקלים -
-
@מנצפך
ראשית זה מגיע דרך חברת השליחיות. אין דרך לעקוף את זה. שם עמיל המכס מחליט כמה אתה צריך לשלם מכס אן בכלל. כמובן גובים דמי טיפול ודמי שמירה ועוד דבר או שניים. לפעמים גם מבקשים דברים נוספים, כמו למשל תפירת פיתקיות בעברית לבגדים שהבאת (בכמות מסחרית) כמובן הם "עושים שירות" 2 ש"ח לפיתקית וכדו'
במקרה שלי, עמיל המכס של פדקס טען בתוקף שעלות המוצרים גבוהה יותר ממה שהצהרתי, על אף שהיו לי הוכחות לכך, הוא דרש סכום גבוה + פיתקיות וכל שאר מרעין בישין.
כיון שהיה מדובר בכמות גדולה של מוצר מסויים לצורך חלוקת חסד.
הבאתי אישור מעמותת החסד שאני מייצג אותם ופניתי ישירות ללשכת התעשיה (נדמה לי שככה קוראים לזה שם) עם האישור פתרו אותי ממע"מ ומפיתקיות. צריך רק לשלם איזושהי עמלה של כ100 ש"ח
עם האישור שלהם אתה ניגש לפדקס (זוכרים? החבילה לא זזה מהמחסנים של פדקס) ומבקש לשחרר את החבילה ללא תשלומי מיסים.
כמובן שהם יכולים לדרוש מכם דמי טיפול ודמי עמילות מכס ודמי פיתקיות ודמי שמירה. אבל משום מה נתנו לי את החבילה ושלחו אותי לשלום
ולא לשכוח תשלום עבור החניה כמובן -
@shukiha
חובה תו תקן בצעצועי ילדים.
אם יש תקן ממעבדה מסודרת ומוכרת מחו"ל, תחסוך את רוב העלויות.
אם לא, תצטרך לשלם כמה אלפי שקלים (איזור 2000 נראה לי) למעבדה בארץ, עבור בדיקה ואישור.
כל דגם בפני עצמו כמובן.
בנוסף, בעת הגעת כל משלוח, תצטרך לשלם עוד כ- 700 ש"ח לכל דגם + 300 ש"ח, עבור בדיקת התאמה, שאכן המוצר שאתה מביא הוא המוצר שעליו קיבלת אישור.
ואז אתה יכול לשווק את המוצר ללא חשש לכתחילה שבלכתחילה.
נקודת המפתח לדעתי היא לקבל אישור ממעבדה מוכרת (גם בסין יש כאלו).
יש גם חברות שיודעות מאכן לשלוח למעבדות מוכרות בסין, שהמחירים כמובן יותר זולים מבארץ.שורה אחרונה, אל תהסס, אבל שים לב שיש כאן תקרת זכוכית שתראה אם אתה יכול ושווה לך לעבור.
כל מה שכתבתי זה מבירורים ולא מניסיון אישי.